Автор
Woman.bg

Бланширани аспержи с маринована норвежка сьомга и ментов сос

Необходими продукти:

* 400 гр. норвежка сьомга
* сол и черен пипер
* 8 дебели стъбла аспержи

За ментовия сос:

* 15 гр. прясна мента
* 15 грама пресен джоджен
* 150 гр. зехтин extra virgin
* 3 супени лъжици оцет “балсамико”
* малко соев сос

Начин на приготвяне:


Сьомгата се нарязва на тънки резени (около 0.5 см. дебелина). Аспержите се почистват от грубите влакна и се бланшират в кипяща вода за около 2 минути. После се охлаждат на ледена баня, подсушават се и се разрязват на половинки по дължина. За ментовия сос пасирайте всички продукти заедно. Резените сьомга се мариноват в 3 супени лъжици оцет “балсамико” и се подправят със сол и черен пипер.