Автор
Woman.bg

Още приложения на козметичните ви продукти

Някога чувствали ли сте се затрупани от безбройните козметични продукти, които имате и ви се иска да им намерите още приложения?

Истината е, че въпреки, че жените имат множество продукти на тоалетката си, те използват само няколко от тях всеки ден.

Разберете как да се възползвате максимално от нещата, които имате и спестете пари с няколко алтернативни предложения за най-широко разпространените продукти за разкрасяване.

Използването на много продукти може да ни затрудни да открием дали новите продукти всъщност действат, тъй като те си влияят с другите и ефикасността им може да не се прояви.

Още по-объркващото е, че повечето експерти са съгласни, че жените не се нуждаят от половината продукти, които ежедневно използват. Това признание често ни кара да се чувстваме виновни, че харчим повече пари за ненужни неща.

И не на последно място, тази масова практика вреди на околната среда, тъй като производството, както и транспортирането на тези продукти са дейности, които са свързвани със значително отделяне на въглерод.

До известна степен, някои от идеите, засягащи разнообразните приложения на продуктите са вече общоизвестни. Използването на бебешка пудра като сух шампоан или сапун за по-лесно бръснене са две широко разпространени идеи, които веднага могат да постигнат добри резултати.

Но други трикове, които спестяват пари и включват широка козметична гама, са сигурно по-малко очевидни за онези, които не са толкова креативни що се отнася до експериментиране с козметика. Ето и няколко идеи, за които все още може и да не сте разбрали.

• Лосион за разресване на коса

Тъй като балсамът се е превърнал в задължителен продукт в грижата за коса, продуктите за разресване са приятни, но не са абсолютно задължителни. Просто прокарайте рядък гребен през косата си, докато нанасяте балсам.

• Алтернативи за тоалетното мляко

За тези, които носят грим само по специални поводи, тоалетното мляко може би не е най-спестовната инвестиция, тъй като срокът му на годност може да изтече преди да е свършило. За щастие, са открити много алтернативи, чрез които да се справите с това неудобство.

Вместо него използвайте зехтин, лосион за тяло, вазелин или шампоани с формула против сълзи. Желателно е да сте внимателни, когато използвате тези заместители в околоочната зона, тъй като е много деликатна.

• Употреба на вазелина

Един от най-многостранните налични продукти, вазелинът, може да послужи за разнообразни приложения. Балсам за устни или гланц, нощен крем, третиране на кожичките на ноктите са само няколко идеи, които идват на ума, когато стане дума за разнообразието, което този продукт предлага.

• Използвайте спиралата като очна линия

Замисляли ли сте се някога за изумителната разлика между спиралите и течните очни линии? Освен разпространената потребителска такава, е трудно да измислите друга, нали? Ако искате да спестите от бюджета си, опитайте да използвате спирала като течна линия за очи и я нанесете, като използвате тънка, остра четчица.

• Заместители на коректор и руж

Ако не ви се иска да харчите пари за коректори, опитайте вместо него да използвате вазелин. Той ще свърши перфектна работа, особено ако имате тен. Червилата, които рядко носите могат да влезнат в употреба под формата на руж ако изберете правилните нюанси.