Reine Mihtla е фотограф-творец. Занимава се със сватбена фотография, рисува, прави декорации и дрехи.

От всичко по-малко, но качествено.

Талантливата американка завършва колеж по изкуства, но умишлено отбягва каквито и да е било фотографски занимания, докато един прекрасен ден – сватбеният й ден, не преоткрива в себе си твореца зад фотоапарата.

Reine Mihtla се омъжва в лятото на 1998-ма година и досега не може да намери по-точно описание на сватбата си от „креативен контрол над откачени мечти”.

За специалния ден тя се снабдила с тонове цветя и направила 120 керамични чинийки за торта, по една за всеки един от гостите. Вместо букет искала да носи голям фотоапарат, но понеже идеята й била отхвърлена, така и не успяла да заснеме по свой начин всеки един от прекрасните сватбени детайли.

Тогава си обещала, че ако за в бъдеще се случи да снима подобно събитие, ще обръща внимание само и единствено на невероятните детайли.

10 години и милиони детайли по-късно тя получила възможността да пътува по света и да стане свидетел на най-различни прояви на Любовта.

„Представете си за момент, че сте поканени в компанията на шепа хора, които не познавате, посрещнати сте с отворени обятия и после ви позволяват да се разхождате сред приятелите им, да запечатвате разговорите им, топлината и слънцето по лицата им. Прибавете и чувството на любов към традицията, семейството, приятелите и брака. Прегърнете и любовта към природата, храната, празнуването и благодарността. Опитайте да асимилирате любовта, която абсорбирате просто бидейки свидетел на всичко. Аз живея В тази Любов почти всеки пролетен и летен ден през последното десетилетие”, казва самата фотографка.

Работата й я сблъсква с всевъзможни ситуации. Случвало й се е да преправя прическите на всички жени от сватбено тържество, защото са посетили местен фризьор, който сътворил истински „ягодови кексчета” от косите им.

Неведнъж е била свидетел на булки в истерия, младоженци, които искат да отменят сватбата в последния миг...

Шила е булчински рокли минути преди церемонията, поправяла е ципове на мъжки панталони, чувала е булка да се изпуска по време на реч, виждала е последните глътки въздух на златни рибки, оставени на жаркото слънце като декорация на цветя…

И за да запечата тези и всички останали прекрасни и незабравими моменти тя използва своя фотоапарат като четка за рисуване.

Освен чрез фотографията Reine Mihtla съживява своето въображение и чрез рисуването и създаването на дрехи.

„Бях в Мексико за 2 седмици и оттам си донесох няколко чисто бели поли, върху които да рисувам. Когато се прибрах вкъщи освежена и заредена с Витамин D от ваканцията създадох своята колекция “REINEBOW” номер две. REINEBOW номер едно всъщност е прякорът ми, който татко ми ми даде когато бях дете и винаги много съм си го харесвала. За мен REINEBOW означава пълен спектър от пречистваща светлина, която често изпращам на приятелите си, когато не се чувстват добре, притеснени са или просто са излезли извън релсите.”