Като се има предвид, че повечето жени смятат очите за най-привлекателната черта от лицето си, не е изненадващо че правят най-доброто, за да се уверят, че наблягат на чертите си по ефектен начин.

Дори тези, които не са привлечени от сложни техники за гримиране не пренебрегват важността да използваме спирала.

Един от най-важните ни приоритети в разкрасяването е да се уверим че миглите ни са перфектно поддържани.

Въпреки че повечето жени не полагат специални грижи за миглите си, няколко прости трика могат да окажат голямо влияние.

Едно от най-важните неща е всеки път да се уверявате, че гримът ви е правилно отстранен. Това е важно, за да се предпазите от преждевременно стареене на кожата, а що се отнася до миглите ви, ако не го правите, те могат да станат по-слаби и да опадат.

Уверете се, че отделяте внимание на корените, тъй като те са най-уязвими. Подхранването им е от първостепенно значение, ако искате по-силни и по-дълги мигли. За щастие грижата за тях изобщо не е трудна и изисква малко съзнателно усилие. Всъщност, може да ги третирате само за една нощ като нанесете рициново масло, което ще ускори растежа.

Въпреки че има и други видове масла, които са добър избор, тъй като съдържа някои полезни съставки, рициновото масло се е доказало като едно от най-добрите средства за заздравяване и растеж на миглите.

Изборът на точната спирала е най-лесният и ефективен начин да се сдобиете с изкусителен поглед.

Извитите четчици за спирала са отличен избор за тези, които искат да обработват по няколко косъмчета едновременно и да имат извити мигли без да използват машинки за целта.

Огъваемите гумени четчици са добър избор за онези, които искат допълнителен обем, докато тези, с гребенче са страхотни за удължаване и разделяне. Спирала с къса четчица е най-подходяща ако имате къси мигли.

Друг лесен трик, когато си избирате спирала е да се уверите, че зъбчетата на четчицата са разделени и щръкнали вместо плоски или сплескани.

Да поставите малко пудра преди да сложите спиралата ще ви осигури мек и сексапилен вид, тъй като тя ще има за какво да прилепне.

Ако обикновено нанасяте два пласта е добра идея да изчакате първия да изсъхне, тъй като може да стане на бучки, особено ако използвате водоустойчива спирала. За гладък завършек и за да елиминирате бучките, „разресването” е добър последен ход.

Използвайте стара четчица от спирала, за да разделите миглите и да постигнете пухкав, въздушен вид.

Ако бързате, уверете се, че поставяте спирала първо на долните клепачи, вместо на горните, за да постигнете естествен вид и да избегнете размазването.

Без значение какъв подход ще изберете, уверете се, че следите срока на годност на продуктите, за да избегнете очни инфекции или отслабване на миглите.

Повечето експерти препоръчват да сменяте спиралата си на всеки три месеца или поне на половин година, за да предотвратите появата на неприятни проблеми.


Отдайте се на предизвикателството и участвайте в конкурса, който организираме съвместно с NIVEA.

Надпреварата се нарича "Гимнастика за лице" и всяка дама, взела участие в нестандартния конкурс, има възможността да си спечели страхотни награди от нашия спонсор NIVEA Q10 PLUS.

Повече за конкурса можете да разберетe