По какво съдим дали една жена е поддържана или не?

Първо по състоянието на кожата й, после по идеалния маникюр и накрая разбира се по косата. Нека обсъдим по-подробно въпроса как да подобрим външния вид на тези тъй важни елементи на женската красота.

1. Прекрасна кожа

Признайте си, че винаги сте мечтали кожата ви да е идеално гладка и да не изисква особени грижи. Но малко жени по света имат подобен късмет. Защото каквито и проблеми да има организмът ви, кожата първа подава признаци за това. Как да я направите съвършена все пак?

Менюто: Един от най-важните елементи за клетките на кожата е водата. Недостигът на вода в организма неизбежно ще доведе до нездрав цвят на лицето и лющене на кожата. Така че пийте не по-малко от 2 литра вода на ден.

Влияние върху кожата има и състоянието на чревната микрофлора. Неправилното хранене може да предизвика дисбаланс в чревната микрофлора и да стане причина за дисбактериоза. За да избегнете това, можете да изкарате курс на лечение със специални препарати, които съдържат комплекс от полезни бактерии.

Поддържане: Научете се да не си миете лицето с чешмяна вода. По-добре използвайте преварена и минерална вода или специални средства за почистване на кожата. Сутрин и вечер ползвайте овлажняващ крем, а през деня – минерална вода или освежаващ спрей.



2. Идеални ръце

Сигурно сте забелязвали колко придирчиво оглеждат ноктите си някои момичета и как се мусят, когато забележат някакъв недостатък? А счупеният нокът е същинска трагедия, която може да им развали настроението за целия ден.

Всяка жена държи на маникюра си и красивите нокти са важни за душевния й мир. Ако обаче ноктите започнат да се цепят и чупят, трябва да предприемете спешни мерки. Ето и на какво трябва да обърнете винмание:

Менюто: Задачата ви е да осигурите на организма си достатъчно калций. За целта консумирайте повече твърди сирена, мляко и риба. Полезни са също така зелето, скаридите и черният хляб.

Поддържане: Подходящ балсам за изтощени нокти е зехтинът – втривайте го в ноктите 1-2 пъти седмично. Друго изпитано средство са солните вани. Разтворете в топла вода 1 чаена лъжичка морска сол и задръжте ръцете си в разтвора 20 минути.



3. Разкошна коса

Природно красивата коса несъмнено е същинска благословия. Но има много фактори, които оказват негативно влияние върху здравето на косата. Как да възстановим чупливата и суха коса и да й върнем предишния блясък?

Менюто: Включете в менюто си мастни киселини. Те се съдържат в рибата-тон и сьомгата, както и в зърнените култури, орехите, маслините и олиото.

За да се омазнява по-малко косата ви, консумирайте по-малко мазни и пикантни храни. Така ще помогнете на организма си да балансира количеството на произвеждана кожна мазнина.

Косата има нужда и от витамини А и В. Те се съдържат в кафявия ориз, както и в многобройните витаминни комплекси. Запомнете, че косата усвоява най-активно полезните вещества, които поемате преди обяд.

Поддържане: Веднъж седмично си правете масаж на кожата на главата с масло – така ще активирате кръвообращението, ще стимулирате растежа на косата и ще укрепите корените. Подходящи масла са рициновото и маслото от жожоба. Редовно подстригвайте цепещите се връхчета и не злоупотребявайте със сешоара.