Нина Добрев разкри как е станало така, че в един от епизодите на хитовия сериал „Дневниците на вампира“ героинята й Катрин проговаря на български.

„Един ден сценаристите ме чуха да говоря по телефона с майка ми на български език и им хрумна да направят Катрин българка по произход. Искаха да се възползват от способността ми да говоря друг език и да добавят дълбочина и колорит към характера на героинята ми и сериала... Беше наистина страхотно преживяване. Гордея се, че съм българка и се надявам, че съм представила добре България и че съм свършила добра работа“, признава въодушевено Нина Добрев в новия брой на списание Story.

Красавицата разказва и за това колко щастлива се чувства от факта, че родните медии пишат за нея. „Семейството ми ми разказва за всичко, което се публикува за мен. Толкова съм щастлива, че получавам подкрепа от България! За мен винаги е чест, когато в българските медии се публикува нещо за мен, особено кат се имат предвид всички прекрасни неща, които се пишат! Хората са толкова добри към мен и са толкова положително настроени!“, не крие възторга си Нина Добрев.

Ослепителната брюнетка обаче отговаря резервирано на въпросите за личния си живот и споделя единствено, че няма време за любов. „Ако имах необходимото време, може би бих искала комбинацията от двамата – нежен мъж, който винаги ще ме изслушва и ще ме защити, но и не се страхува да бъде спонтанен и от време на време да заобикаля правилата“, мечтае си Нина Добрев, но отказва да разкрие дали е намерила мъжа на живота си в лицето на спрягания за нейно гадже актьор Иън Сомърхолдър, който играе ролята на Деймън Салваторе.