Вземете една известна марка, различни цветове и стилове и няколко вървежни парчета плат и ще получите формулата за новия стилен вид за наближаващия сезон.

Хвърляме поглед към новата колекция на H&M за пролет-лято, която е силно вдъхновена от стила на 60-те и 70-те.



Колекцията обединява ежедневието и шика в една идеална комбинация за топлия сезон. Дълги поли и рокли, вдъхновени от 70те, широки панталони с висока талия, жилетки, шорти, ризи и блейзъри са само някои от ключовите елементи в новата линия, която перфектно комбинира забавното и класическия минимълизъм като използва цветове, форми и нашивки.

”Страхотно е да преоткриеш гардероба си в началото на новия сезон. Модата не се променя така драстично, както преди години, така че лесно може да използвате горещите предложения от изминалия сезон с малко хитро обновяване. Сигурните покупки за пролетта са дрехи в бежово и бяло, както и по-дългите поли и рокли, които са много иновативни и женствени”, твърди главния дизайнер на H&M Ан-Софи Йохансън.

Палитрата от цветове в колекцията е съставена предимно от оттенъци в телесен цвят, бежово, кафяво, черно, бяло, но също така и от закачливи ярки цветове и различни атрактивни принтове. Разнообазна и достъпна, новата колекция на H&M пролет-лято за 2011 изглежда се фокусира главно върху практичната страна на дрехите.

Набляга се предимно на дрехи в бяло и телесни цветове. Всъщност, изтърканите тонове олицетворяват мекота и женственост и са един перфектен избор за горещите летни дни, особено ако носите големи поли, блузи, ризи и якета. Освен това, фините тъкани на платовете добавят женствена и естествена нотка, без да да правят дрехите скучни.

В колекцията се появяват също и кожени къси панталонки, като този път това е сериозна модна заявка.



Като се заглеждаме в колекцията лесно можем да кажем, че красотата се намира в простичките неща. И наистина, последната линия на шведската марка абсолютно доказва тази теория, тъй като основните елементи ни връщат назад към простотата чрез изчистени и меки форми.

Изисканият дизайн говори за магическата страна на обикновените, елементарни неща, които крият вътре в себе си мощна енергия и много стил. Между всичко това изглежда неизбежно всеки сезон се връща и вечният деним.