Астрологичното значение на датата на зачеване на детето е не по-малко от това на датата на раждането.

Хороскопът на зачеването определя скритите резерви на личността, които до определен момент може да не се проявят в нормалния живот. Искате ли да изберете деня на зачеване на детето си и така да предопределите съдбата му занапред? Ако отговорът ви е “да”, значи тази статия е за вас.

В далечното минало, предшестващо нашата технологична ера, зачеването и раждането на децата ставало също толкова естествено, колкото и дишането. Никой не си и помислял, че може да изчисли предварително най-благоприятния за зачеване ден или да определи пола на бъдещото дете.

Днес обаче благодарение на контрацептивните средства вече е възможно да планирате деня (или по-скоро нощта) на зачеването и с приблизителна точност дори датата на раждането.

Мога ли да “програмирам” идеално дете?

Планирането на зачатието не дава гаранции за абсолютно идеално дете. В хороскопа на зачеването във всички случаи ще присъстват и т.нар. “вредни” планети. Въпреки това е възможно да се състави такъв хороскоп, а в много случаи е и необходимо.

Основна цел е определянето на най-благоприятното време за раждане на детето на конкретна двойка родители. Т.е. този хороскоп е важен по-скоро за тях, отколкото за бъдещото дете. Той ще ви даде информация дали настоящият момент е подходящ за да имате дете, как ще се справите с възпитанието му като родители, какви препятствия или пък благоприятни моменти може да очаква майката по време на бременността и т.н.

Хороскопът на раждането е нещо като портрет на детето, негово астрологично огледало. Той разкрива всички черти на характера му и потенциала му на развитие.

Докато хороскопът на зачатието не включва личностни характеристики на бъдещото дете. Той служи за определяне на най-благоприятния момент за зачеване, кои точно дни или нощи са най-подходящи за сливането на двамата родители и за зараждането на един нов живот. Затова за хороскопа на зачеването се искат данните и на двамата родители. С негова помощ ще изберете правилния момент за физическия акт, за да се роди детето здраво.

Мисълта за детето и желанието на родителите да имат син или дъщеря се появяват много преди раждането на самото дете. Мислите и желанията имат огромно значение за зачатието – те са неговите двигатели, силите, които му вдъхват живот.

В случая Мисълта за детето представлява мъжкото начало, а Желанието – женското. Двете начала се сливат и създават нова Същност, която след около 9 месеца се въплъщава в реално човешко същество. Хороскопът на зачатието е хороскоп на въпросната нова Същност. Тя може да се нарече Идея за дете или Душа на детето.



Влиянието на Луната



Най-голямо влияние върху зачатието има Луната. Това е логично, тъй като именно тя се свързва в астрологията с женското начало и майчинството. Хороскопът на зачатието е психологически портрет на бъдещата личност. Психолозите вече отдавна са установили, че причините за много проблеми на хората се коренят още в пренаталния период, когато детето все още е било в утробата на майката.

Астролозите пък са на мнение, че всичко започва още по-рано – в момента на зачатието. Интересно е да се отбележи, че в хороскопа на зачатието образът на Майката-Луна е много по-важен от образа на Бащата-Сатурн. Утробата на майката дава живот на детето и това се подчертава в хороскопа на зачатието.

През всичките девет месеца на бременността детето ще бъде свързано именно с Майката, докато баща си ще види чак след раждането. Всички бащинско-майчински комплекси, стоящи в основата на различни психологически проблеми, се зараждат още в момента на зачатието. Затова хороскопът на зачатието ще ви помогне да избегнете неблагоприятните аспекти на Луната и Сатурн.

Влиянието на Слънцето



В хороскопа на зачатието Слънцето разкрива стремежите и егото. Слънцето определя формирането на различни особености и заложби в нероденото дете, които то по-късно ще иска да открие у себе си.

Слънцето на зачатието е свързано преди всичко с вродените способности и таланти, получени наследствено от предците. Разположението на Слънцето в хороскопа на зачатието може да се определи и без подробни изчисления и специални методи.

Има схема, според която хората, родени под знака на Овена са заченати в периода на Рака. Ако сте Телец, значи сте били заченати под знака на Лъва. Близнаците пък са заченати в Дева. Децата със зодия Рак са заченати по време на периода на Везни, Лъвовете обикновено са заченати през ноември (Скорпион), а Девите – под знака на Стрелеца. Везните са рожби на студените нощи под знака на Козирога. Скорпионите са заченати в периода на Водолея. При Стелците в хороскопа на зачатието Слънцето е в съзвездие Риби, а при Козирозите – в Овен. Малките Водолеи са заченати под знака на Телеца, а Рибите могат да бъдат дълбоко в себе си истински Близнаци.

В рождения хороскоп Слънцето не променя значението си и разкрива преди всичко способностите и индивидуалността. Затова е важно да изберете такова положение на Слънцето, че да избегнете различни негативни аспекти.

Можете не само да планирате зачатието на бъдещото си дете, но и да изчислите вашия собствен хороскоп на зачатието. За целта е разработен астрологичния метод Трутина на Хермес, който се е ползвал още от древността.

Най-благоприятното време за зачеване е когато Слънцето и Луната стоят на толкова градуса един от друг, колкото са посочени в хороскопа на майката. Желателно е да се повтори същата Лунна фаза, а Луната да няма нито един вреден аспект, тъй като тя играе най-важна роля в хороскопа на зачатието.

Хороскопът на зачатието ще ви помогне също така да избегнете забременяване тогава, когато то е нежелателно.

Разбира се между четирите стени на малката спалня е трудно да пресметнете всички възможни фактори, които играят роля при зачатието. То е най-творческият и най-сложен процес на земята.

Въпросният хороскоп трябва да отчита всичко – самия хороскоп на зачатието, наталните карти на партньорите, тяхната астрологична съвместимост, астрологичната плодовитост на жената, евентуалните усложнения в хороскопа на мъжа и т.н.

Това е сложен и трудоемък процес, но резултатът си струва усилията! Хороскопът на зачатието ще определи щастливата “пътеводна звезда” на бъдещото дете, която ще го насочва от зачатието до самото раждане.

Както знаете, подобна звезда е помогнала на влъхвите да определят мястото, където се е родил Иисус Христос. Всеки един малък зародиш си има на небето своя звезда, която е негов закрилник и покровител до раждането. След това в сила влиза рожденият хороскоп и започва нов астрологичен цикъл.