Автор
Woman.bg

Защо звездите се разхубавяват по време на бременност

Вълната от майчинство сред звездите е показателно явление.

Известни актриси, певици и дизайнерки показват с личния си пример, че една жена може да роди и без да навреди на кариерата си. И най-важното – без да навреди на здравето и на външния си вид.

Пенелопе Крус роди първото си дете – Лео през януари. Месец по-късно звездата блесна с външния си вид на награждаването “Оскар” с прилепнала рокля L'Wren Scott. По думите й тайната на бързото й влизане във форма са “диетата и физическите натоварвания”. Така казват всички новоизпечени известни майки. Това обаче изобщо не означава, че те след раждането веднага прехвърлят децата си на грижите на детегледачки и се окопават във фитнес-залите, подлагайки се на строги пости. В никакъв случай. Известните личности действат много по-разумно и при това постигат впечатляващи резултати.

“Започнах да се замислям за формата си след раждането веднага щом разбрах, че съм бременна. И тогава започнах да взимам мерки”, призна преди две години топмоделът Каролина Куркова. Така постъпват при бременност и всички други знаменити родилки. Никакви изтощителни гладувания и никакъв риск за бъдещето дете – само съгласувани с лекар комплексни програми. Звездите обаче следват тези режими стриктно.

Манекенките са истински рекордьорки в скоростното възстановяване на формата. Засега шампион е Наталия Водянова, която излезе на подиума три седмици след раждането. Може би е за добро, че никой засега не е бил този рекорд. Миранда Кер дефилира на ревю на Balenciaga два месеца след раждането на сина си Флин. През месеците на бременността звездата стриктно практикувала йога и пилатес. В едно интервю тя споделя, че тези практики укрепват организма на бъдещите майки, облекчават раждането и спомагат за по-бързо възстановяване на психическото равновесие.

Джесика Алба, която се готви да стане майка за втори път, също тренира пилатес. Тя обаче не изключва вероятността да сложи пак стягащ колан след раждането, за да си върне по-скоро тънката талия и плоския корем. Натали Портман, която все още си спомня с ужас за изморителните тренировки за филма “Черният лебед” се ограничава с плуване. На басейн ходи и Кайт Хъдсън, която смята, че единственото й спасение е активният начин на живот. По нейните думи без тренировки тя едва ли би успяла да мине през вратата на родилното отделение, когато се наложи. И актрисата вече отдавна е преодоляла страстта си към сладкишите.

Не всички имат късмета на Миранда Кер, която по време на бременността изобщо не променила състава на менюто си. Австралийката упорито продължила да се радва на овесените ядки и броколито, без да си мечтае за хамбургери като Марая Кери, която очаква близнаци. “Майчински капризи” относно храненето е имала дори Виктория Бекъм, която се пристрастила към препечените филийки със сладко. Нейното спасение е работата й, изискваща постоянни пътувания. Графикът за срещи на Вики е запълнен чак до очакваната дата на раждането, както е и при повечето очакващи дете звезди.

Дори и в последните месеци повечето известни родилки продължават активно да работят и да се показват пред публика. Желанието им да изглеждат добре не е каприз, а необходимост, изрично отбелязана в различните договори. На бъдещите майки им се налага да се грижат за външния си вид с двойна сила, избирайки най-безопасните и природночисти средства. Миранда Кер ползва органично розово масло, Джесика Алба предпочита овлажняващ крем Avene, Ева Херцигова взима витамини за стегната кожа (без да броим витаминните комплекси за бременни). Впрочем супермоделът е на мнение, че изглежда чудесно и без тези добавки. “Чувствам се сякаш съм си направила стягаща процедура на лицето и операция за увеличение на гърдите”, призна наскоро Ева. “Аз буквално разцъфтях и сякаш се подмладих с десетина години. Бременността е щастие”. А щастието неизбежно ни краси.

36-годишната Пенелопе Крус продължи да се снима за киното до шестия месец от бременността, а след раждането на сина си си възстанови предишната форма за един месец. На това му се вика истинска холивудска класа (времевата разлика между двете снимки е три месеца).

“Никога не съм си падала по вредна храна”, казва Миранда Кер. Износвайки сина си Флин (снимката вляво е от декември 2010 г.) звездата продължила да се храни здравословно и да практикува йога (снимката вдясно е от март 2011 г.).

Гледайки дясната снимка (разликата между двете снимки е пет месеца) трудно бихте повярвали, че 42-годишната Селин Дион е откърмила по естествен начин близнаците си. Певицата обаче твърди, че е постъпила точно така. Дион свалила излишните килограми много бързо поради доста неприятна причина – след раждането тя загубила апетит и започнала да страда от депресия. За щастие това вече е в миналото.

Две седмици след раждането на дъщеря си Онор Джесика Алба възобновява фитнес-тренировките си със съгласието на лекуващия си лекар. Затова американските таблоиди наричат Алба “звездата, възвърнала си най-бързо формата след раждането”. Джесика в момента е бременна в третия месец и по всичко личи, че смята да повтори или подобри предишния си рекорд.

Натали Портман обикаля по цял свят да събира награди за филма “Черния лебед”, посещавайки фестивал след фестивал в сравнително напреднала бременност – пети месец.

Кейт Хъдсън не може да се пребори със страстта си към сладкишите. За да не губи форма, тя дори и в шестия месец от бременността продължава да води активен начин на живот и не изоставя любимите си високи токчета.

По времето на тази бременност Виктория Бекъм наистина разцъфтя. Вече е в четвъртия месец, но коремчето й все още не се забелязва без прецизно заглеждане. На тази снимка Виктория го прикрива с чанта с неин личен дизайн, дефилирайки с високи токчета по лондонското летище.

Може би това е последната снимка на бременната Марая Кери на токчета. Наскоро любимият съпруг забрани на 41-годишната певица, която може да роди всеки момент, да си прави подобни опасни разходки и й подари няколко десетки чифта обувки с плоска подметка.

38-годишната Ева Херцигова в момента е в седмия месец и смята, че бременността я е подмладила. Не можем да го отречем!