Властта е най-новият афродизиак за съвременните мъже, сочи британско изследване, според което две трети от британците са увлечени от жени на мениджърски позиции.

Отдавна са отминали дните, когато идеалът за жена беше домакиня, която постоянно си стои вкъщи.

Сега мъжете смятат, че изключителната жена е силна, сексапилна служителка на висок пост, твърят експертите.



Според тях причината за това не са само променените роли на двата пола, но също и икономическите затруднения.

Изследването показва, че 66% от мъжете са привлечени повече от амбициозни жени, като при представителите на силния пол между 30 и 34 години те са 71%, пишат от vesti.bg

Днес дама, която е силна, независима и професионално реализирала се, е много по-вероятно да е по-привлекателна за противоположния пол.

Освен по властни жени обаче, 18% от господата се прехласват по жени с чувство за хумор, 14% искат жена, която може да отстоява себе си, а 9% ценят спонтанността.

35% заявили, че харесват т. нар. "лоши момичета" като холивудските актриси Анджелина Джоли и Меган Фокс. В топ 10 на класацията на британците попадат още и Шарлът Чърч, Сиена Милър, Лили Алън, Кристина Агилера, Линдзи Лоън, Бритни Спиърс, Парис Хилтън и Никол Ричи.



Изследването показва също така, че когато става въпрос за търсене на идеалната половинка, жените вече не искат рицар в блестящи доспехи.

Благовъзпитаните мъже с рицарски обноски сега са възприемани като слаби или покровителствени от 10% от британките.

В съшото време 60% от жените на Острова намират за очарователни "лоши момчета" като ирландския актьор Колин Фаръл и роденият в Шотландия разбивач на женски сърца Джерард Бътлър. Дамите посочват още като секссимволи Роби Уилямс, Джъд Лоу, Джонатан Рийс Майерс, Жозе Моуриньо, Ръсел Бранд, Крисчън Бейл, Дани Дайър и Саймън Кауъл.



Подобно на мъжете, жените признават, че също са привлечени от амбицията, като 60% заявяват, че предпочитат мъже на висока позиция.