Безкрайните диети, упражнения, сривовете и пристъпите на самобичуване, които ни съпровождат всеки ден, но защо тогава излишните килограми, въпреки това не изчезват ... наистина ли е необходимо да се сбогуваме с мечтата за стройна фигура?

Не, в никакъв случай. Пет навика за стройност помагат да решите проблема с издутото коремче и некрасивите гънки по талията.

Не прибягвайте към радикални методи за отслабване

Гладуване, монодиети, диети с пълното изключване на мазнини, белтъци и въглехидрати от менюто помагат да се свалят излишните килограми, но после възвръщането към обичайния режим на хранене ги натрупва отново, като добавя даже няколко в повече. Заедно с това, резките ограничения в храненето често водят след себе си сериозни нарушения в ендокринната, нервната и половата система.

Намерете и отстранете причината за своето преяждане

Скука, напрегната атмосфера в работата, конфликт с родителите или несподелена любов много често се трансформира в неистово желание да се сложи нещо в устата. И ако не успеете да се справите с проблемите, то това желание е много трудно, а понякога и невъзможно да се пребори.

Хапване пред телевизора

Избавете се от навика преди телевизора или докато четете книга, не отивайте към хладилника, докато захласнато говорите по телефона с някоя приятелка. В такива моменти вие изобщо не контролирате процеса на хранене и съответно, можете да погълнете по-голямо количество, от необходимото.

Яжте често, но на малки порции

Ако се храните веднъж на ден в желанието си да отслабнете това няма да свърши работа – организма ви скоро ще разбере, че поредното "захранване" ще бъде след много дълго и затова ще усвоява и икономисва всяка калория. Ако ядете 5-6 пъти на ден по малко, тялото ще привикне към това и ще започне да "линее" – като знае, че така или иначе ще го нахранят след няколко часа, но то не така щателно запасва изяденото.

Старайте се по-често са хвалите себе си за постигнатите резултати (но не се поощрявайте с шоколад или торта). Самовнушението е способно да направи чудеса и ако се обръщате към себе си: "Каква красавица! Как бързо отслабвам", твоите достижения и наяве ще станат зашеметяващи.

И последно – колкото и килограма да показва стрелката на кантара, обичай теглото си и се грижи за него. Защото красивото облечена сочна красавица с блестящи коси, здрава кожа и сияеща усмивка привлича към себе си много повече, от слаба, но не поддържана жена, пише kozmetikata.com.