Днес ви предлагаме една рецепта, която ще добави към вкуса на гъбите едно много специфично и приятно усещане.
В нея за приготвянето им се използват ароматно вино и чесън.
Разбира се, можете да замените шерито с друг вид вино, например портвайн, но в този случай ястието ви ще придобие по-сладникъв вкус.
Приблизително време за приготвяне: 20 минути
Продукти за 4 порции:
400 гр малки гъби
3 супени лъжици растително масло
3-4 големи скилидки чесън
60 мл шери
сок и кора на половин лимон
малка връзка магданоз
щипка лют червен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Гъбите се измиват и подсушават. Чесънът и магданозът се нарязват на ситно.
В тиган разтапете маслото. Сложете гъбите и ги запържете, като разбърквате непрекъсната за около 8-12 минути.
Добавете и чесъна, него запържете за около 45 секунди, като отново трябва да разбърквате.
Налейте шерито и изчакайте ястието да стане готово за около минута.
Добавете лимоновия сок, кората от лимона, лютия червен пипер и солта. Пържете още 30 секунди.
Махнете ястието от огъня, добавете магданоза и разбъркайте. Сервирайте топло.