Ако обожавате риба, то тази салата със сигурност ще ви допадне.
Освен това ще ви бъдат нужни само 25 минути, за да я приготвите.
Рецептата ще ви бъде и много полезно решение ако сте на диета.
Необходими продукти:
500 грама филе от сьомга
½ лимон
1 стрък целина
1 / 2 малка глава червен лук
2 супени лъжици винен оцет
3 супени лъжици каперси
2 супени лъжици зехтин
½ ч. л. сол
средна връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Поставете в дълбок тиган резенчета лимон и нарязана на големи парчета целина, налейте 1,5 литра вода и изчакайте да кипне.
Посолете на вкус. Сложете 4 филета сьомга и изчакайте около 5 минути, или докато рибата потъмнее. Извадете я и изчакайте да се охлади.
Нарежете на ситно магданоза.
Нарежете на тънки ивици лука, а каперсите на две. Добавете магданоза, солта, оцета и зехтина. Разбъркайте.
Накъсайте рибата на големи парчета.
Смесете в купа за салата сьомгата и сместа с лука. Сервирайте веднага.