Автор
Woman.bg

LOVE ME - Благотворителен Концерт-Изложба за приюта в Богров

„За да не бъде Богров поредният кучешки концлагер."

На 21 Май от 21:30 ч. в Radio Café Анита Петрова и Animal Rescue Sofia организират Благотворителен Концерт - Изложба за набиране на средства в помощ на приюта за животни в Горни Богров.

Средствата събрани от продажбата на билети за концерта и фотографии от изложбата, както и други постъпления ще бъдат 100% използвани за нуждите и целите на фондация Animal Rescue Sofia.

Събитието се осъществява със съдействието и подкрепата на R Adio Café, FAME.BG, DOG.BG и др.

Каузата подкрепиха с участието си групите: Macrophone , Airbag, Ogi 23, AudioVelvet, Sugar DJ's, DJ Shaker Maker и приятели.
Водещ на събитието ще бъде Роро Кавалджиев.

Фотоизложбата ще бъде достъпна след 16 ч. на 21 май. Свои фотографии ще изложат: Катя Матеева, Антон Петров, Гергана Бахчисарайцева, Митко Момчев, Петя Джонджурова, Венета Тошева, Павлина Самоковлиева, Николай Стоянов и Ангел Каспарянов.

Цената на билета за вход е 8 лв.

Animal Rescue Sofia е млада българска организация, обединяваща усилията на голяма група професионалисти и доброволци в посока решаване на проблемите на бездомните животни в България. Фондация Animal Rescue Bulgaria е естествено продължение на функционираща неформална група хора, които споделят обща кауза. Всички средства на Animal Rescue Sofia идват от доброволни лични или групови дарения. Продължаваме да работим по следните приоритети:

• стопанисването на приют за бездомни животни по европейски стандарт;

• подобряването на информираността на обществото относно осиновяванията на бездомни животни;

• подобряването на информираността на обществото относно отговорностите около притежаването на домашно животно;

• провеждането на собствена кастрационна програма;

• инициирането на по-добри политики относно тези въпроси и т.н.

Animal Rescue Sofia поддържа най-големия общински приют - този в Богров, където грижа получават над 500 кучета. В началото на 2010, като признание за вече 2-годишната усилена работа, общината отправя предложение към фондацията за стопанисване на най-големия приют и кастрационен център в София.

Като оставим настрана сложното администриране, средствата, необходими за всички оздравителни процедури - обезпаразитяване, ваксиниране, лечение, хранене и т.н., това са много, много часове всеотдайна грижа, много мъка от несполуките и много радост от успеха.