Природата е надарила щедро тези момчета с талант, а те от своя страна са се научили да преобразуват спортния си дар в пари.

Нека видим сметката на милионите на Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм и други хубавци, признати като най-високо платените футболисти на света. През миналата година Роналдо е изкарал 27 млн. евро. Тази сума ще му стигне за гел за коса за години напред...

Аржентинският нападател на „Барселона” Лионел Меси наподобява на външен вид Жерар Депардьо на младини. Спортистът е най-талантливия и най-„скъп” футболист в света. Според списание France Football годишният доход на играча от заплатата му в клуба и участие в рекламни кампании е 31 млн. евро.


Почетното второ място заема известният женкар и играч в мадридския „Реал” Кристиано Роналдо. Банковата сметка на симпатичния португалец е „набъбнала” с 27.5 млн. евро през 2010 г.


Нападателят на „Манчестър Юнайтед” Уейн Руни го бива не само да върти любовници зад гърба на бременната си жена, но и да изкарва пари. За една година той е изкарал 20.7 млн. евро.


Най-сексапилният футболист на националния отбор на Бразилия Кака играе за „отбора на милионерите” – мадридския „Реал”. Полузащитникът отбеляза миналата година редица голови подавания и 19.3 млн. евро.


Световноизвестна звезда и фотомодел – Дейвид Бекъм въпреки „преклонната” си възраст от 35 години продължава да играе за американския отбор „Лос Анджелес Галакси”, в интерес на истината по-голямата част от доходите му идват от рекламна дейност. В класацията на France Football той заема пето място с 19 млн. евро.


Най-добрият футболист на света за 2005 г. Роналдиньо е играл не само за италианския „Милан”, но и за испанската „Барселона”. През последните години ухиленият бразилец го удари на мързел и дори пусна шкембенце, което обаче не му попречи да изкара през 2010 г. 18.3 млн. евро и да стане капитан на най-популярния бразилски отбор „Фламенго”.


Бруталният аржентинец Карлос Тевес през 2009 г. вдигна на нокти цяла Великобритания, прехвърляйки се от „Манчестър Юнайтед” в основния конкурентен отбор – „Манчестър Сити”. Този ход разбира се е бил доста добре платен. Сега Тевес заема седмо място в класацията с 15.4 млн. евро.


Красивият и стилен Франк Лампард е най-високо платеният играч на лондонския клуб „Челси”. Казано в цифри – 14.2 млн. евро.


Още една звезда на „Челси” – испанецът Фернандо Торес. Той наскоро срази закоравелите футболни запалянковци с шумно прехвърляне от „Ливърпул” към „Челси”. Въпреки че изкарваше 14 млн. евро годишно и в предишния си отбор...


Яя Туре игра три години за „Барселона”, но после беше „закупен” от забогателия „Манчестър Сити”. С това разбира се се повиши и заплатата му. Той в момента заема десето място в класацията с 13.8 млн. евро.