Автор
Woman.bg

Как да се справим със заплетените краища на косата?

Заплетените краища се получават от прекалено ресане, прекалено обръщане на главата надолу и отново прекомерно ресане, ресане, докато косата е мокра, боядисване и перманентни процедури като къдрене и изправяне, много грубо сушене с кърпа, ленти за коса, аксесоари за коса и не на последно място състоянието на здравето ви.

За съжаление няма много неща, които може да направите, за да оправите вече увредената си коса, след като краищата са съсипани. Единственият начин да се оттървете от тях е като ги подстрижете.

На всеки шест седмици трябва да подстригвате краищата си, за да предпазите косата си.

Много жени мислят, че дължината е най-важното нещо за косата им и не бива да я подстригват. Това е напълно грешно. Ако пропуснете да се подстрижете, косата ви няма да расте по-бързо, а обратното.

Колкото повече оставяте цъфтящата си и заплетена в краищата коса, този проблем ще се разраства към корените на косата ви.
.
По-добре се подстригвайте по-често и по този начин избягвате повече заплетени краища, които да ви тормозят.



Има няколко продукта, които могат временно да излекуват вашите цъфнали краища. Но веднага щом измиете и срешете косата си, те ще се появят отново.

Интензивното слагане на балсам е също временно решение за възстановяване на здравината на косъма в края му.

Как да избегнем накъсването:

Не решете косата си докато е мокра. Мократа коса се разтяга до 25% и е много податлива на увреждане. Използвайте гребен с широки зъбци и леко разрешете.

Дайте на своята боядисана коса допълнителната грижа от която има нужда.

Използвайте подходящите продукти. Горещите уреди като сешоар, преса, маша могат да изгорят косата ви и да я направят крехка.

Използвайте предпазващи от горещо продукти преди преса, маша или сешоар. Използвайте ги възможно по-рядко.



Оставяйте косата си да съхне възможно най-често без помощта на сешоар.

Вместо грубо да търкате скалпа си с кърпа, за да подсушите косата, пробвайте само леко да попивате.

Гледайте да не използвате гумени ластици за косата си, защото те я накъсват.

Ползвайте ленти за коса от плат и фиби без метал, за да не отскубват от космите на главата ви.

Хранете се здравословно и имайте задължително балансирано дневно меню. Здравето и храненето ви са от изключително значение за вида на косата ви. По-нискомаслената диета уврежда косата ви и тя ще се изсуши прекомерно и следователно краищата ви ще цъфтят повече. Мазнините подхранват косата ви и то отвътре на вън - от фоликулата към корена към краищата.