Автор
Woman.bg

Всеки трети с любовна връзка на работното място

Една трета от французите твърдят, че са имали любовна връзка на работното си място, най-често краткотраен флирт, сочи изследване.

Проучването показва още, че 10% от анкетираните използват интернет в работно време, за да флиртуват.

Изследването потвърждава тенденцията голяма част от хората в развитите страни да срещат дългогодишните си партньори в офиса, а наличието на интернет и социални мрежи прави възможно флиртуването в работно време, пишат от vesti.bg

"Животът на работното място дълго време беше смятан за неутрална зона, където няма място за чувства и любов. Сега обаче то все повече заприличва на бар или нощен клуб, място, където хората се срещат", казва социологът Ронан Шастелие, който представи резултатите.

То показва, че 31 % от анкетираните или близо един на всеки трима души признават, че са имали връзка на работното място, но 63% от тях или близо две трети я определят като краткотраен флирт.

Едва 17% от хората, които имат връзка с колега, са съгласни да обявят това пред останалите, 22% пазят връзката си в тайна, а 6% напускат работа, за да избегнат конфликт на интереси.

Връзките на работното място, които прерастват в нещо повече от флирт, най-често стават между млади служители под 35 години, сочат резултатите от изследването.