Скрити съкровища в гардероба на Кейт Дейвидсън Хъдсън

Може би не сте чували името на една от най-уважаваните модни редакторки в световен мащаб, но със сигурност поне неведнъж сте попадали на нейни творения по гланцираните страници на сп.Elle, както и навсякъде из модното интернет пространство.

Кейт Дейвидсън Хъдсън е редактор в категория Аксесоари в американското издание на сп.Elle.

И откакто е поела контрола над колекциите от бижута, чанти и обувки, показвани в списанието, не можем да си поемем дъх от красиви фотосесии и вдъхновяващи стайлинги.


Кейт отваря широко вратите на манхатънския си дом, за да посрещне екипа на The Coveteur, който ще успее да запечата на лента най-големите й скъпоценности – аксесоари и дрехи на големи имена в модата.

И така, ето няколко бързи факта за Кейт Дейвидсън Хъдсън - тя е изключително подредена и организирана, обожава пръстени, винтидж творенията на Lanvin и антични книги, голяма част от които датират от 18 век.



Книгите не са единственото съкровище от далечното минало, което тя притежава. Единствено в нейния дом можете да видите златен часовник, направен по поръчка от Van Cleef Cadeñas специално за Херцогинята на Уиндзор през 1935г.



Когато се мести в настоящото си жилище, от главно значение за избора му е наличието на достатъчно пространство, което да превърне в обител на всичките й дрехи и аксесоари.

„Исках когато отворя вратите на стая или шкаф да виждам всяко едно бижу, всяка една дреха. Обикновено се налага да се обличам много набързо, затова искам да виждам всичко, да избирам и да тръгвам.”



По отношение на бижутата тя определя стила си като доста семпъл. Обича да носи не повече от две бижута, но те задължително трябва да са впечатляващи. Особен афинитет изпитва към смесването на скъпи с евтини накити – „Когато си млад това те освежава още повече. Винаги се чувствам странно, когато нося твърде много оригинални и скъпи аксесоари, така че разчупването с по-обикновени е задължително.”



„Също така съм обсебена от винтидж тоалети и бижута и имам кутии, пълни с неща, които съм събирала през годините. В момента си падам по винтидж произведения на Van Cleef, César (от периода между 60-те и 70-те) и ранните 70-те на Lanvin.”



Това е любимата й рокля на Givenchy, която е купена от Париж и ако можеше, щеше да я носи по няколко пъти в седмицата.



„Обожавам големите пръстени!”



„Това е поръчкова огърлица от Badgley Mischka. Обикновено получавам много повече коментари за стила когато съм с нея, отколкото когато нося нещо три пъти по-скъпо.”



„Мисля, че Eddie Borgo е един от най-иновативните и вдъхновяващи дизайнери в момента. Не мога да му се наситя.”

***

Боти Giuseppe Zanotti за Balmain; Чанта Céline


Яке Balenciaga


Чанта и колан Fendi; Гривни Fenton/Fallon; Hermès


Топ Balenciaga