Автор
Woman.bg

Робърт Патинсън – неизвестни факти за него II част

Продължение.

6. Детството на Робърт Патинсън

Робърт приема абсолютно спокойно закачките по повод външния му вид. Актьорът често сам се надсмива над себе си, спомняйки си случки от детството си.

Вече целият свят знае, че по-големите му сестри са го обличали като момиче и са му викали „Клаудия”. Но наскоро Робърт сподели и факта, че в младежките си години е работил като фотомодел за заснемане на бижута. Ръцете на Патинсън трудно биха могли да минат за „мъжки”, затова преди няколко години той е „позирал” за каталози с женски бижута.



Впрочем именно поради тази причина Катрин Хардуик не е могла да намери дубльор за сцената с пианото в „Здрач” и на Робърт му се наложило да свири сам по време на снимките.

7. Робърт Патинсън и актьорската му игра

Говорейки за снимките на първия филм от сагата „Здрач”, Патинсън често споменава, че контактните лещи са му пречили да играе и че режисьорката Катрин Хардуик му е викала „Не я гледай, все едно искаш да я изядеш!”.



Наскоро Робърт беше запитан в интервю какви промени са настъпили за него през трите години снимане на сагата. Той скромно отговори, че от негова страна значителен напредък няма и че той е единственият от екипа, който все още не се е научил да си слага сам контактните лещи. За това Робърт все така разчита на помощта на гримьора.

8. Любимите писатели на Робърт Патинсън

Любимите занимания на Робърт са пеенето, свиренето на китара и четенето. И ако вече всички са наясно с музикалните предпочитания на актьора, то литературните си такива той сподели съвсем наскоро.

Оказа се, че актьорът слага на първо място руския класик Фьодор Достоевски.

На второ място за него е Владимир Набоков, а сред съвременните автори Патисън уважава особено Мартин Еймис, казвайки, че авторът е неговото приятно откритие за последните една-две години.

9. Любовите на Робърт Патинсън

Цял свят знае, че в „списъка” на страстните любови на Робърт фигурира бразилския фотомодел Аналиса Шоенберг. Актьорът обаче наскоро призна, че той самият не е наясно коя е тя всъщност. На концерта на Kings of Leon любителски фотоапарат е увековечил актьора с „очертанията” на манекенката – този силует всъщност е бил на приятелка на актрисата Ники Рийд, която го поканила на концерта.



Именно на зараждащата се любовна връзка между Робърт и Ники се дължало и съвместното посещение на концерта. Впрочем бразилците не си падат особено по сагата „Здрач”. Наскоро ядосани от наплива на фенове жители на района, където се провеждали снимките, подпалили тоалетната на снимачната площадка, с което предизвикали сериозна паника сред екипа.

10. Стилът на Робърт Патинсън

Стилът на Робърт Патинсън е тема на обсъждане не само на тълпите запалени фенки, но и на много млади американски момчета, които искат да изглеждат по същия начин, за да бъдат привлекателни за момичетата.



В интернет има дори клубове, където се обсъжда как се е облякъл идолът днес, излизайки от вкъщи. За радост на феновете си Робърт наскоро сподели малко повече информация – той предпочита марката Calvin Klein, а планирайки поредното си появяване на червената пътека се придържа към стила на кумира си – звездата на черно-бялото кино Джеймс Дийн.