Автор
Woman.bg

Жените сключват брак по любов, стига мъжът да има работа

Повечето жени биха се омъжили по любов, стига избраникът им да има работа, съобщи Ройтерс, позовавайки се на анкета на "ФорбсУман".

Три от четири жени са казали, че не биха се омъжили за човек без работа, а 65 процента биха се чувствали неловко да сключат брак, ако те самите са безработни. 77 процента мислят, че могат да получат всичко - пълноценна връзка и семеен живот, съпътствани от успешна кариера. Цели 63 процента обаче признават, че работят 40-59 часа седмично. 62 процента от жените, които имат връзка, осъзнават, че отделят за приятеля си само три часа седмично, а дори и по-малко.

"Кариерата наистина е на първо място за работещите жени - каза Меган Касърли от "ФорбсУман". - Странно е, че толкова много жени мислят, че могат да имат всичко. Как? Кога?" Две от пет жени с връзка посочват, че работят до късно през нощта. Някои обаче будуват и заради любовния живот.

Цели 32 процента от жените изкарват повече пари от партньора си, а половината биха се омъжили за някого, който печели много по-малко от тях. 41 процента обаче не биха го направили, пишат от actualno.com

Ако жените имат един свободен час дневно, 42 процента биха го прекарали сами, а не с партньора си, с приятели или с роднини.