Автор
Woman.bg

Нежна естествена грижа за бебето след къпане

При къпане на бебчето, заедно с мръсотията кожата му губи и естествените си мазнини.

Затова е важно времето за къпане да не бъде прекалено дълго, тъй като колкото по-дълго детето е в съприкосновение с водата, толкова по-суха ще става кожата му.

Козметичните продукти за баня трябва да бъдат без тежки химикали, които могат сервизно да навредят на бебешката кожа.

От изключителна важност е хидратацията. Всеки път след баня подсушавайте внимателно бебешката кожа. Намажете телцето с подходящ хидратиращ продукт, най-добре е той да бъде с естествени съставки. Такъв е например, млякото Nutri Sensitive на NIVEA.

То изглажда сухата и свръхчувствителна бебешка кожа, осигурява й дълготрайна хидратация и я защитава от изсушаване.

Млякото може да се използва и за отпускащ масаж, който със сигурност ще се хареса на вашето съкровища. Формулата с масло от ший и естествени Omega-6 липиди интензивно подхранва и е специално разработена да възстанови собствената защитна функция на кожата. Лесно се абсорбира, незабавно защитава и успокоява кожата.

Експертите препоръчват допълнително успокояване на сухите и зачервени участъци, където на помощ идва кремът Nutri Sensitive SOS.

Той успокоява незабавно зачервената, суха и стресирана бебешка кожа и я предпазва от раздразнения.

Формулата с масло от ший и естествени Оmega-6 липиди незабавно успокоява, интензивно подхранва и предпазва от зачервявания, раздразнения и сърбежи. Ефикасно хидратиращата формула с 5% цинков оксид и пантенол създава прозрачна защитна преграда, която предпазва бебешката кожа от изсушаване. Лесна за нанасяне лека консистенция, предпазваща деликатната кожа.

Спокойствието на кожата е също толкова важно като това на душата. А къде другаде можете да потънете така дълбоко в приказния му свят, освен сред природата? Еко селищата в България са истински райски кътчета и сме сигурни, че на вас и цялото семейство ще донесат незабравими преживявания.