Мадона планира да открие сиропиталище в Малави.

Поп дивата, която осинови петгодишния Дейвид от африканската страна през 2006 г., а през 2009 г. и шестгодишната му сестричка Мърси, смята да удвои усилията си, за да помогне на деца сираци чрез откриването на нов център и предоставянето на финансова помощ на вече съществуващите.

"Целите ми в краткосрочен план са да построя център за сираци, който да помага на най-малко 1000 деца, и участвам активно във финансирането на няколко вече съществуващи сиропиталища", заяви Мадона в документалния филм "American Revolutionaries: The Hitmakers".

Проектите на певицата в страната обаче се натъкнаха на пречки по-рано тази година, след като плановете й да построи училище за момичета бяха осуетени.


Мърси, Мадона и Лурдес в Малави

52-годишната звезда обеща да построи академия след осиновяването на Дейвид през 2006 г., но 3,8-те милиона долара, които вложи в проекта чрез благотворителната си фондация "Райзинг Малави" не доведоха до построяването на образователен център.

Мадона, която има и две биологични деца - Лурдес и Росо, призна, че е била разочарована от развитието на проекта заради липсата на образование в страната.

"В Малави има истинска образователна криза, 67% от момичетата не посещават средно училище. Екипът ни ще работи усилено, за да се справи с този проблем по всички възможни начини", заяви певицата, пише БГНЕС.

Мадона, Мърси и Лурдес в Малави