Края на седмицата е и не ви се готви? Няма нужда да прекарвате часове в кухнята с това бързо за приготвяне ястие.

Необходими продукти:

300 грама бут или говеждо филе със стайна температура, почистено от мазнини
зехтин
75 грама синьо сирене, на парчета
100 грама спанак или салата
250 грама варено червено цвекло, на резенчета
2 супени лъжици червен винен оцет
сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Намажете пържолите със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Нагорещете един тиган. Сложете пържолите в тигана и ги дръжте в продължение на 3 минути от всяка страна за средно дебели пържоли и по 2 минути ако са по-тънки. Сложете ги в чиния и ги оставете за около 2 минути.

2. Сложете спанака (листата салата), сиренето и червеното цвекло в чинии. Нарежете пържолите на филийки и ги добавете към салатата, а след това подправете с малко зехтин и оцет.