Лесна за приготвяне салата, пълна с полезни за организма съставки.

Необходими продукти:

1 узряло авокадо
половин глава червен лук, ситно нарязан
1 консерва от 400 грама черен боб, изцеден от водата
2 броя лайм, един изцеден на сок, 1 на резенчета
1 малка люта чушка, 1/3 от нея нарязана на пръстенчета, 2/3 на много ситни парчета
зехтин
китка кориандър
200 грама сурови скариди
1 ч. л. кимион
2 супени лъжици нискомаслена сметана
топли пълнозърнести тортили

Начин на приготвяне:

1. Обелете и нарежете авокадото. Смесете с лука, боба, лимоновия сок, половината от ситно нарязаната чушка и 2 супени лъжици зехтин. Махнете листенцата от кориандъра и запазете стъблата. Нарежете листата и ги сложете в салатата.
2. Поръсете скаридите с дръжките кориандър, кимиона, солта, черния пипер и останалата част от нарязаната на ситно люта чушка. Загрейте 1 с.л. зехтин в тиган с незалепващо покритие. Пържете скаридите за 2-3 минути, докато станат златисти. Изсипете салатата в чиния, отгоре сложете скаридите, малко
нискомаслена сметана и нарязаната на кръгчета люта чушка. Сервира се с тортилите и резенчетата лайм.