По време на бременността тялото на бъдещата мама преживява много промени.

Най-видими обаче са тези, които засягат корема. Освен че расте, той се сдобива и с някои особености, с които не сте се сблъсквали досега.

Линеа Негра


Тънка тъмна линия, която започва от пъпа и свършва при венериния хълм. Всъщност, всички жени я имат, само че преди бременността тя е със същия цвят като кожата и не се забелязва. Тогава се нарича Линеа Алба. Изчезва след раждането.

Пъп - бутонче

Пъп винаги сте имали. Но с растежа на корема ви той се променя. Разтяга се и придобива доста необичайта форма. В последните месеци е възможно дори да изпъкне толкова, че да заприлича на бутонче. След раждането ще се върне на мястото си.

Стрии

Едни от неприятните спътници на бременността. Те се причиняват от малки разкъсвания на еластичната тъкан в подкожния слой, за да може кожата да се разпъне. Малките вдлъбнатини са розови, а ако ги изложите на слънце, потъмняват и се забелязват по-малко. Те ще ви съпътстват и след бременността, затова е добре да потърсите козметика за бременни, която въобще да не им позволи да се появят. Източник: dete.bg