Дълго отлаганата четвърта част от хитовата комедийна поредица “Остин Пауърс”, ще бъде заснета.

Още след премиерата на третата част през 2002-а година, изпълнителя на главната роля, Майк Майерс, заяви, че планира да участва и в четвърти филм от популярния франчайз за британския шпионин и почитател на жените, Остин Пауърс.

Имайки в предвид, че “Остин Пауърс в Златния член” спечели близо 300 милиона долара по света, не бе изненадващо, че продуцентите и Майерс смятат да продължат поредицата.



Едва сега, близо десет години след премиерата на третата част от поредицата, стана ясно, че Майк Майерс ще подпише договора за участие до една седмица, и в най-добрия случай, “Остин Пауърс 4” ще тръгне по кината до две години.



Според представител на New Line Cinema, студиото винаги е искало да направи четвъртия филм, но преговорите с Майерс и сценаристa се оказали “по-сложни от очакваното”, и това е една от основните причини поради които работата по филма бе отлагана многократно.

За Майк Майерс това ще бъде първа главна роля в игрален филм от 2008-а година насам, когато по кината се завъртя комедията с негово участие “Любовен гуру”, която обаче не се превърна в очаквания хит, пишат от actualno.com

Официално, все още не е избран режисьор за “Остин Пауърс 4”, но според първоначалната информация от New Line Cinema, продуцентите вече провеждат разговори с Джей Роуч, който създаде досегашните три части от поредицата. Общо по света, трите филма, “Остин Пауърс: Международният потаен мъж”, “Остин Пауърс 2: Шпионинът любовник” и “Остин Пауърс в Златния член”, са натрупали близо половин милиард долара и очакванията са, че Джей Роуч ще бъде потвърден като режисьор на предстоящата четвърта част до няколко седмици.



Информацията относно сюжета на “Остин Пауърс 4” все още се пази в тайна, но продуцентите уверяват, че ретро-атмосферата от първите три филма ще бъде запазена, а Майк Майерс ще се завърне не само в ролята на Пауърс, но и в ролята на неговия основен враг – доктор Злобюл.