Дрехите не са по-малко важни от опита ви на работното място.

На всеки се е случвало да изпадне в ситуация, при която да се колебае или да не знае каква дреха да облече, кое е най-подходящото облекло за деловия обяд и деловата вечеря или за изпълнения с работни срещи ден.

За дамите, чийто живот е преди всичко работа на високи обороти, облеклото трябва да довършва и доизгражда имиджа им като своебразната опаковка на техния професионален успех.

Направете впечатление

Хващащите погледа аксесоари като огромен пръстен или големи обеци, показват, че сте пълна с нови идеи.

Освен това бижутата биха могли да станат начало на разговор, затова не се колебайте да сложите по-масивна гривна, обеци и др.

Обръщайте внимание

Шефовете подсъзнателно са склонни да харесват хората, които се обличат като тях.

Разбира се, не е нужно да копирате едно към едно висшестоящия, но поне можете да се придържате към същия стил. Ако той винаги е в строго облекло, по-добре да избягвате явяването на работа по панталон от деним и лекомислен потник.

Gucci

Mulberry

Valentino, Stella McCartney

Важните аксесоари

Аксесоарите трябва да подхождат на останалата част от дамското делово облекло. Изследванията показват, че 71% от шефовете забелязват какви са обувките ви, преди да обърнат внимание на каквото и да било друго. Големите чанти внушават липса на организация, затова се ограничете до средната големина дамска чанта.

Психология на цветовете

Синьото внушава интелектуална аура, бялото говори за голяма работоспособност, червеното излъчва топлина, а черното винаги е символ на изисканост.

В деловия стил поддържаните коси, с неголям обем са класически. Гримът е умерен, ароматът е ненатрапващ се - това е формулата за висшата класа на деловия стил и деловото облекло, по което ще ви посрещнат и ще ви изпратят.

Успех, момичета!