Жените прекарват по-голяма част от времето си будни през нощта, тъй като имат финансови притеснения, докато мъжете будуват, без да има конкретна причина, съобщава в. Daily Mail.

В ново проучване дамите били запитани какво точно им пречи да спят спокойно. Цели 30% от анкетираните заявили, че причина за безсънието им са паричните проблеми. 35 на сто от мъжете обаче не успели да посочат какво смущава съня им и отговорили просто "нищо", пише inews.bg.

Изследването е направено от Manilla.com, като в него били включени общо 1000 добре печелещи жени и мъже.

Резултатите сочат, че втората най-честа причина за будуването на жените са "списъците със задачи" и стресът от работата. Цели 18% са посочили този отговор.

Отговорите едва ли ще изненадат социолозите, тъй като тази тенденция е характерна повече за работещите майки. Проучването показва, че домакинската работа остава основно задължение на жените, които работят.

Друго ново проучване сочи, че липсата, на каквато и да е организация, се оказва по-голям проблем на дамите. 73 на сто твърдят, че дезорганизацията им пречи, докато само 59% от мъжете твърдят същото.

Факт е, че подреденият график прави жените по-усмихнати. 50 на сто от тях заявяват, че се чувстват спокойни, когато са организирани, а за 40 на сто това е извор на радост.