Мишел Уилямс се превъплати в Мерилин Монро за снимките на октомврийския брой на Vogue.

Съвсем скоро тя приключи със снимките на дългоочаквания филм за живота на секссимвола от 50-те - "My Week with Marilyn".

Мишел беше избрана за тази роля от режисьора на филма Саймън Къртис и продуцента Дейвид Парфит Уилямс, които с лека ръка пренебрегнаха кандидатурите на Скарлет Йохансон и Ейми Адамс.

Според експертите актрисата се е справила толкова добре с трансформацията си в Мерилин, че веднага след премиерата бързо-бързо ще завалят и наградите, пише lifestyle.bg.

От любовта между Мишел и Хийт Леджър останаха само скъпи спомени и едно малко съкровище - тяхната дъщеричка

Мишел е била номинирана два пъти за Оскар, но никога не е печелила престижното отличие. Залозите за това, че този път именно чаровната блондинка ще грабне статуетката и че филмът ще получи адмирациите на всички са големи, така че шансовете й този път са напълно реални.

"My Week with Marilyn" е създаден по дневника на Колин Кларк, асистент, работил заедно със звездата на снимачната площадка на "The Prince and the Showgirl", който разкрива подробности не само от собствените му отношения с Мерилин, но и доста бурните й взаимоотношения с колегата й Лорънс Оливие.