Скриването на неравен тен или подпухнали очи често се оказва истинско предизвикателство.

Любителките на най-новите техники в декоративата козметика ще имат възможност да научат повече за невероятните „задкулисни“ трикчета на професионалните гримьори.

Трик за забележителен поглед

За да постигнете искряща белота на очната ябълка, е важно да гримирате клепачите с подходящ цвят сенки. Използвайте багри като жълто, тюркоаз, зелено или лилаво. Старайте се да преливат и да стоят меко.

Трик за естествен блясък

За да подчертаете скулите използвайте съвсем малко бронзант, а за цялостния завършек на лицето балсам за устни в нежно розово – с топване на пръст в балсама загребвате достатъчно количество, което да нанесете с нежни потупвания в горната част на скулите и слепоочието.

Трик за искрящи очи

Необходими са ви бели сенки с блестящи частици. С апликатор ги нанесете в основата на горните и долните клепачи, непосредствено над миглите. За допълнителен блясък съчетайте белите сенки с нюанси на праскова, роза или друг кремав оттенък.

Трик за изящни вежди

Няма нужда да използвате молив за вежди. Заменете го с обикновена безцветна спирала, с чиято четка разрешете, оформете и фиксирайте косъмчетата. Така веждите изглеждат по естествени и няма опасност да стоят на лицето ви като нарисувани.