Животът на Лейди Гага ще бъде разказан във филм. Американският тв канал Lifetime работи по филма "Fame Monster: The Lady Gaga Story", сценарият е написан от Норман Снайдер и се основава на книгата "Poker Face: The Rise And Rise Of Lady Gaga" на Морийн Калахан.

Самата певица обаче няма да участва в лентата. Телевизията организира кастинг, за да избере актриса, която да изиграе супер звездата във филма, който ще проследи живота й от раждането в Ню Йорк до настоящия й световен успех. За предпочитане е актрисата да може да пее, но това не е задължително, допълниха от тв канала.



"Стефани Германота (Лейди Гага) е блестящо момиче с бунтарски дух, учещо в католическо училище, което мечтае за слава. Историята проследява живота й от 16 до 22-годишна възраст.

Когато я виждаме за първи път, тя е тъмнокоса, много талантлива и изключително амбициозна тийнейджърка. Идва от италианско-американско сплотено семейство от Ню Йорк. Тя се чувства различна от съучениците си и е разочарована, когато престоят й в колежа не отговаря на очакванията й, пише БГНЕС.

Така че с неохотното разрешение на родителите си напуска училище на 19 години и се мести в квартала на артистите. Независима и със силна воля, Стефани разбира, че трябва да бъде нещо повече от талантливо младо момиче, че трябва да се промени.

Историята проследява възходите и паденията на удивителния й успех и в крайна сметка до превръщането й в Лейди Гага.

"Търсим актриса, която физически да прилича на Лейди Гага и да може лесно да обхване възрастта от 16 до 22. Пеенето е за предпочитане, но не е задължително", се казва описанието на кастинга.