Автор
Woman.bg

Дълга коса превърната в секси ретро прическа

Лорън Конрад демонстрира един страхотен начин да скриете дългите си коси и да ги превърнете в блестящи ретро прически.

На пръв поглед звучи почти невъзможно за постигане, освен с намесата на професионалист, но ето, че личната фризьорка на младата актриса, дизайнерка и писателка я е научила на едно-две трикчета.

Стъпка 1: Косата ви трябва да е чиста и суха.

Стъпка 2: Прихванете горната част от косата си.

Стъпка 3: За да скриете дългите участъци от косата, сплетете долна част на косата на две еднакви по дебелина плитки.

Стъпка 4: Закрепете двете плитки към главата с помощта на обикновени фиби. Най-лесно ще ги „скриете” като всяка от плитките се прикрепи към главата нагъната на зиг-заг.

Стъпка 5:
Къдриците, които ще падат около лицето ви трябва да се на една линия, с една и съща големина, с едни и същи извивки. Отделете един кичур и го навийте плътно около стандартно дебела маша.

Стъпка 6: След като навиете цялата коса, захванете поотделно всеки кичур с фиба и ги оставете „до почиват”.Стъпка 7: Колкото повече „си почиват”, толкова по-добре!

Стъпка 8: Когато косата се е охладила след къдренето е време да освободите от фибите кичурите. Не ги разресвайте или дърпайте с пръсти! С помощта на дебела, мека четка за коса започнете внимателно да разресвате къдрица по къдрица. Търсените ретро вълни ще започнат да се оформят.

Стъпка 9: Ако имате гъста коса закрепете едната й страна с фиба назад към ухото, за да не закрива лицето ви.

Стъпка 10:
С гребен топирайте долната част на вълнистите кичури. Достатъчни са само 2-3 движения, за да ги оформите. Напръскайте косата със силен стилизиращ лак.