Всички обожаваме крем супите.
При тях обаче разнообразието не е толкова голямо, затова днес решихме да ви представим една по-нестандартна рецепта.
Необходими продукти за 4 порции:
500 г целина
1 средно голяма глава лук
300 г картофи
50 гр масло
1 супена лъжица лимонов сок
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете на дребно лука, а целината и лука нарежете на средноголеми парчета.
Разтопете маслото на слаб огън в тенджера. Сложете лука и го запържете за около четири минути.
След това добавете целината и лука и ги запържете за още 10 минути.
Долейте 1, 5 л вода или пилешки бульон, изчакайте да кипне, покрийте с капак и варете докато картофите станат готови - около 20 минути.
С помощта на блендер разбийте получената смес докаго консистенцията й не стане еднородна.
Добавете лимонов сок, сол и черен пипер на вкус.
Украсете с целина при сервирането.