10-те основни неща, която всяка жена трябва да има в гардероба си

Сега е времето да положите основите на добрия стил.

1. Черна къса рокля - не случайно заема първото място. С годините тази малка униформа се е доказала като универсалната елегантна дреха-за работа, до магазина на бегом, в колата, на ресторант или театър, нейните приложения са буквално безкрайни. Позната е още като мързеливата рокля, защото дори и да нямате вдъхновение какво да облечете, тя е точното решение в забързаната сутрин.

Ако случайно си нямате, наваксайте този пропуск. Съветът при покупка е да бъде с прибрано деколте, дължина до коляното, от приятен за носене еластичен плат, която да я прави нито много прилепнала, нито много широка по тялото. В замяна ще ви се отблагодари с хиляди спестени нерви и многобройни комплименти по ваш адрес.2. Пола тип молив в сив цвят. Няма друга дреха, която да придава толкова женствен силует и да отива на всички дамски фигури. Отдавна полата държи короната, карайки всички жени, носещи панталони, да се чувстват незабелязани. Не е случайно и изборът на сив цвят като препоръка. Ще ви стои отлично на черно, кафяво, синьо, зелено, жълто, червено. Практически, на всеки цвят. Колкото до дължина и кройка, съветите са същите като при малката черна рокля.3. Чифт дънки - ако има една дума, която успя да издигне дънките от работническата класа до дизайнерските подиуми, това е комфорт. И макар все още забранени на дадени работни места, правилният чифт дънки са далеч по-универсални за носене и съчетание от всеки панталон. Трите кутийки, които трябва да отметнете при покупка, са: да са по краката, да са тъмно сини и да са изчистени от всякакви декорации, цветни шефове, апликации, с една дума - семпли.4. Шлифер (тренчкот) - след универсалните рокля, пола и панталон, дойде ред и на универсалното яке. Мисля, че са излишни думи защо ви е нужен шлиферът. Той ви е направо необходим. Дъжд, студ и вятър са непознати думи за този елегантен приятел. Той отдавна не е показал и неподвластен на модните тенденции. Излиза, че е направо железен. Ако съм успял да ви го продам, тогава се спрете на класическия бежов цвят, изберете си подходящата кройка спрямо фигурата си и сте готови. Той да ви служи - също.


5. Сако тип Шанел - този тип сако е станало нарицателно за стил. Въведено от Коко Шанел преди десетилетия, носено само от богатите и по специални поводи, днес негови алтернативи могат да се намерят навсякъде. Ако си нямате все още, просто се огледайте наоколо. Ще го познаете(класическото) по скъсения силует, черно-белите шарки, прибраният ревер и двамата малки предни джоба. И да знаете, може да си го носите навсякъде - както на работа, така и на сватбата на вашите приятели следващия месец.


6. Бяла риза - да отворим вратите на гардероба. Всред закачалките с дрехи се оказва, че няма и една, която да не си отива с тази бяла другарка. С полата са тандем за работа, с дънките са чудесен дует за разходка, със сакото се познават от десетилетия, с панталона са като брачна двойка. Сега остана само да си набавите няколко.


7. Кожена чанта - хората казват: с годините дрехите овехтяват, а кожените чанти се разхубавяват. Макар и по-скъпи от синтетичните си дружки, инвестицията в тях е с висока времева възвръщаемост. Макар и почти неунищожими, внимавайте! Избягвайте велура (събира петната трайно), лака, който с времето се люпи и най-важното - не ги претоварвайте! Това е дамска чанта, не куфар с ръчен багаж.8. Чифт червени класически кожени обувки на ток - червените обувки са като червеното червило, малкият, но необходим аксесоар. Те са верен спътник на всеки един от по-горните в списъка. И като колекционер на обувки ви съветвам: спрете се на ток, не по-висок от 10 см. Избягвайте платформите. Удобен е онзи чифт, който позволява подметката да се огъне в ръката. Ако е гъвкава, комфортът ви е гарантиран. Колкото до цвета, е, сивият е универсален, но червеният е царят при съчетанията. Ако не вярвайте, намислете си цвят и го добавете към обувките. Май си отиват, нали?

9. Кашмирен пуловер - топъл, плътен, лек и изключително приятен за носене. Така може да се определи този луксозен и труден за поддържане приятел. Няма по-уютен дом за тялото ви и по-вреден враг за портмонето ви. Качественият кашмир без проблем ще изпразни спестяванията ви. Преди покупка, докоснете го с пръсти. Трябва да се чувства мек, но не хлъзгав. Не трябва и да стои лъскав. Ако все още не сте сигурни, доближете го до бузите си. Ако леко боде, съдържанието му не е 100%.

10. Бижу - независимо дали са чифт обеци, красиво колие или масивна гривна, правилният аксесоар дава финалният завършек на всеки тоалет. И тук, като при кашмиреният пуловер, рискувате в някои случай да си оставите портмонето си в магазина, но при всички случай си заслужава. Само помислете, че ще се предава от поколение на поколение!