Благодарение на постоянните тренировки, честите посещения в салоните за красота и правилното хранене, Мила винаги е била красива и стройна.

Сега мнозина биха й завидели за прекрасната фигура. Но по време на бременността си тя напълняла доста и снимките на „бухналата“ звезда веднага били публикувани в таблоидите. Сега обаче едва ли ще забележите каквато и да било разлика, дори и в най-новите й филми „Заразно зло 4“ или „Тримата мускетари“, който излезе на екрана тази година.

Актрисата успяла да смъкне излишните килограми с помощта на личния си треньор Харли Пастернак. Диетата й не била твърде строга, но довела до страхотни резултати.



Принцип на диетата: 5 хранения на ден – 3 основни ястия и 2 „замезвания“, като при всяко хранене трябва да се набавят белтъчини, мазнини, влакнини, сложни въглехидрати и вода. Диетата се базира на гликемичния индекс, а т.е. на съдържанието на захар в кръвта. С проследяването на този показател може да се види как влияят различните продукти на човешкия организъм.

Пастернак е разработил за Йовович индивидуално дневно меню:

Първа закуска: каша от цели зърна, сварена в обезмаслено мляко, чай;

Втора закуска: сурова ябълка, парченце обезмаслено сирене и чаша вода;

Обяд: салата от пиле (маруля + пилешки крилца без кожата), хлебче (без добавено брашно), вода;

Трета закуска: зеленчуци на пара, пуешка шунка, вода;

Вечеря: сьомга на пара, ориз и зелен чай.

Освен тази диета, Харли предложил на звездата и програма физически упражнения, които Мила изпълнявала под надзора на треньора си. И положителният резултат бил налице само след няколко месеца – актрисата си върнала предишната форма.

Пастернак препоръчва проста схема, съставена от 5 физически упражнения, всяко от които се изпълнява по 5 минути – това прави общо 25 минути на тренировка.



Програмата:

- Кардионатоварвания (тичане, скачане на въже, велоаргометър) – 5 минути;
- Силова тренировка (стягане на бицепси, лицеви опори, клякания и т.н.) - 10 минути;
- Упражнения на коремните мускули – 5 минути;
- И за финал – бягане 5 минути.



Ефективността на „диетата с пет фактора“ на Харли Пастернак са изпитали и други холивудски звезди като Холи Бери, Джесика Симпсън, Ева Мендес, Бенджамин Брат, Алиша Кейс и др. И нищо чудно, че знаменитостите са си паднали по тази програма. Актьорите и певците, които постоянно са по турнета и снимки, имат нужна не само от ефективна, но и от удобна и спестяваща време методика.

Пастернак се е постарал да направи програмата си максимално кратка като по време, като това засяга и приготвянето на ястията (те се готвят много бързо и от достъпни продукти), които могат да се направят с минимален набор кухненски уреди.

Ако решите да пробвате диетата на Пастернак, не е задължително да се придържате към менюто на Мила Йовович. Можете да си планирате менюто самостоятелно, взимайки предвид основните принципи на създателя на програмата. И най-важното – не забравяйте за 25-те минути упражнения дневно!