От няколко години насам японските деликатесни ястия, разбуждат и засищат апетита ни към екзотична храна.

Това се дължи на лекотата и свежестта на комбинацията между вкусна сурова риба, ориз, зеленчуци, семена, сосове, водорасли...

Поне пред нас, дамите от Woman.bg, винаги е стоял въпросът с кое питие най-добре се съчетава японската храна?

Със зеления чай и неговия земен, леко тръпчив вкус или пък с бирата, която в ежедневието на средностатистическия японец се е превърнала като втора природа на суши?

През последните години японските кулинарни салони в света предлагат деликатеси в комбинация с шампанско или други сухи пенливи вина. Комбинацията може да няма общо с източните традиции, но със сигурност не е лишена от смисъл.

Досущ като бирата, пенливите вина са студени и леко стимулиращи, а техният твърд и пенест характер подсилват солено-сладката магия на японските ястия.

Различни бели и червени вина, предлагани на пазара правят някои особено успешни попадения що се отнася до съчетаване на собствения им вкус с този на японската кухня.

И ако все още не сте се убедили в това, ресторант Hamachi ви кани на една ексклузивна вечеря, в която японската кулинарна традиция се среща с винената култура на „Стария свят”.

Hamachi предлага незабравимо гастрономическо изживяване, което ще омагьоса всеки, дръзнал да се потопи в дегустацията на храни от изтока, съчетани с божествени вина.

Водещи на събитието ще бъдат Ханес Перфлер - Сомелиер и консултант, вносител на вина и Калоян Кавръков - Вносител на вина и специалист по италиански вина и храни.

И за да събудим максимално интереса и желанието да дегустирате изключителни ястия и вина, ви представяме и Менюто за вечерта:

Салата сашими туна
Риба тон на грил със свежи подправки, зелена салата, рукола (140гр.)
Грюнер велтлинер, изба Лео Зомер, Бургенланд, 2010

Зеленчукова гиоза
Зеленчуци, завити в оризови кори и задушени на пара (160гр.)
Совиньон Блан, изба Ханс Нерер, Бургенланд 2010

Филе от азиатски лаврак
задушено с гъби шитаке, зеленчуци, едамаме, соев сос и саке (140 гр)
Ризлинг Щрасер, изба Арндорфер, Камптал, 2010

Тонкацу
Свинско бон филе, запържено с японска галета, сервирано със сос Тонкацу (140гр.)
Примитиво Пилуна IGT, Кастело Моначи (примитиво-зинфандел) 2009

Темпура ябълки
с домашен сладолед със сини сливи (140гр)
Rose Extra dry, Maschio (Пино Бианко, Пино Неро и Рабозо)


Дегустацията ще се проведе от 20:00 до 23:00 часа, а кувертът за вечерята е 47 лв.

Японски рибен ресторант HAMACHI
София
кв. Лозенец,
ул. Орфей No 3
088-4262244
089-4262244
www.hamachi.bg