Очарователният руски модел Саша Пивоварова плени модните критици, дизайнери и журналисти със своята красота и естествено излъчване, но нейната страст и талант към изкуството и по-точно към рисуването не остава на заден план…

Още от малка тя започва да посещава курсове по рисуване, а по-късно продължава обучението си като студентка по история на изкуството в университета в Москва.

Още от началото на своята кариера Саша привлича вниманието на най-известните дизайнери. Преди 6 години приятел на Саша, който работи като фотограф, я представя в престижната агенция “IMG”. И само две седмици по-късно тя е поканена да открие ревюто на Prada в Милано.

В продължение на 6 години тя е рекламно лице на модната марка - това е един от най-дългите договори в този бранш.

Тя е участвала и продължава да участва в ревюта, модни кампании, реклами и т.н. на Gucci, Valentino, Fendi, Balenciaga и много други световноизвестни дизайнери.

Саша никога не е пренебрегвала страстта си – рисуването. Предпочита да рисува портрети и пейзажи, които е включвала в самостоятелните си изложби в Ню Йорк и Париж.

Нейна е илюстрацията на книга за Prada, нейно дело са и плакатите на Maison Michel, освен това е работила и върху илюстрациите на книга с руски приказки, което е неин общ проект с дизайнера Карл Лагерфелд.

Нека ви припомним и нейната авторска колекция бельо, създадена по проекти на топ модела заедно с Gap.

ВИДЕО: