Италианската кино звезда Моника Белучи създаде линия червила за "Долче и Габана", съобщават британски медии.

47-годишната Белучи е дългогодишна приятелка на дизайнерското дуо, което показа лоялността и възхищението си към италианската красавица, като създаде линия червила в чест на плътните й устни, превърнали се в нейна запасена марка.


Линията Monica Lipstick Collection отдава чест на "нейния забележителен магнетизъм", съобщи модната къща в комюнике. Тя ще бъде пусната на пазара за ограничено време.

"С нейните прочути месести устни, безупречен тен и дръзки, изразителни очи тя излъчва ирония, мистерия и чар, които отразяват същността на жената на Долче и Габана", съобщи модната къща в комюнике.Белучи, която е известна със своята чувственост и пищни форми, позира и за рекламната кампания на пролетната колекция на италианските дизайнери. Изборът на Моника за лице на козметичната им линия изглежда естествен, като се има популярността й и образът й на секс символа на Италия.

"Работили сме с Моника много пъти през последните 20 години. Нейната красота е неподвластна на времето", казва Доменико Долче.

"Тя изразява отлично жената на Долче и Габана, тя е очарователна, истинска италианска икона", допълва Стефано Габана."Щастлива съм от работата си с Доменико и Стефано за линията гримове на "Долче и Габана". Винаги съм обожавала естетиката на Долче и Габана и е много вълнуващо да участвам в творческия процес", сподели Белучи.