Коя прическа ще привлече към вас възхитени мъжки погледи? Дълга поддържана коса, плитка, къдрици, вълни, високо вдигната коса с пуснати кичури покрай лицето – това са най-секси прическите според представителите на силния пол.

А какви прически ги учудват и дори плашат? Кое дразни мъжете не по-малко от залепените изкуствени нокти, фалшивите мигли и крещящите цветове червила?

Отговорът лесно се намира по форумите и блоговете.

Разбира се 100 % единно мнение няма, но нека разгледаме кои са най-ужасяващите прически според повечето мъже.

Твърдо „НЕ“ - къса прическа „пикси“

Прическата „пикси“, въведена като модно течение от Туиги през 60-те години, все още е популярна сред звездите. Холи Бери, Мишел Уилямс, Ема Уотсън и други знаменитости представят своите елегантни и съблазнителни образи с тази подстрижка. И въпреки това много мъже не обичат жените да са късо подстригани.

* Холи Бери

* Ема Уотсън

* Мишел Уилямс

„Прилича на момче“, „тази прическа е подходяща за по-възрастни жени, напомня ми за майка ми“ - такива мъжки коментари срещаме в интернет. Интересно е, че самата Мишел Уилямс навремето каза, че Хийт Леджър е бил единственият мъж покрай нея, който се е „палил“ по момичета с къса коса.

Твърдо „НЕ“ - прически с ефект на мръсна коса

Кристен Стюард, Лив Тайлър и много други холивудски актриси си падат по привидно небрежните прически с ефект на мокра или мръсна коса. Звездите може да следват модните течения, но мъжете не държат партньорките им да взимат пример от знаменитостите и да прекаляват с употребата на стайлинг-средства.

* Лив Тайлър

* Кристен Стюард

„Когато косата стои на пръчки, на човек не му се иска да я докосва“, „Лакираните коси са като паяжина на допир“, „Мръсни, мазни, рошави коси... С такава прическа едно момиче изглежда, сякаш току-що е избягало от лудницата“.

Твърдо „НЕ“ - твърде много аксесоари за коса

Прическите, в които има твърде много аксесоари – шноли, фиби и гребени, или пък един твърде „крещящ“ аксесоар (едра брошка, ексцентрична диадема, шал) – също не допадат на мъжете. Според тях тези украшения изглеждат твърде „детски“, „бабешки“, „безвкусни“ или дори като „маскировка за оредяла коса“.

* Кейти Пери

Странно защо тогава са обявени за секссимволи Кати Пери, Кетрин Хейгъл, Танди Нютън, Алиша Крис и други почитателки на необичайните аксесоари за коса?

Твърдо „НЕ“ - удължена коса

Удължаването на коса за жените е начин да се усъвършенства полученото от майката природа и да се „пуснат“ разкошни кичури до кръста само за няколко часа. Никол Шерзингер, Ким Кардашиян, Дженифър Лопес, Бритни Спиърс, Никол Кидман, Сандра Бълок, Виктория Бекъм и много други холивудски диви вече са прибягвали до тази услуга.

* Виктория Бекъм

Мъжете обаче твърдят, че е отвратително, докосвайки косата на любимата си, да усетят с ръка разни „възли и жици“. Още по-лошо впечатление им правят отскубнатите по време на страстен секс изкуствени кичури. Затова изкуствените коси от всякакъв тип – перуки, цели опашки или изкуствени кичури – също влизат в „черния списък“.

* Дженифър Лопес

Твърдо „НЕ“ - тoпиране за обем

Гуен Стефани, Тори Спелинг и Наташа Бедингфийлд просто не можем да си ги представим без огромен обем на косата. Но според много мъже тези прически не правят жените по-красиви, а напротив – карат ги да изглеждат комично и дори плашещо.

„Може ли една гърбица от оплетена коса да бъде секси? Отстрани това изглежда, сякаш носителката на тази прическа просто не знае как да се среше“, коментира иронично силният пол.

* Гуен Стефани

Очаквайте продължение...