Анелия се зарече, че в следващите си видеоклипове няма да взаимства от чужди звезди, а ще залага изцяло на оригинални авторски идеи.

Певицата сподели в "Открит микрофон" на Signal.bg, че е проследила всички мнения и коментари на феновете си в Интернет по повод видеото към "Сложно-невъзможно", което е взаимствано от клип на Риана. Изпълнителката на "Пайнер" призна, че е копирала световната звезда и отчита като своя грешка.

"Аз си признавам, защо трябва да се правя на такава, каквато не съм. Аз го направих под друга опаковка, обаче явно хората не искат такива неща. Взех идеята, защото ми хареса, че клипът е много цветен, шарен. Има си стилисти, режисьори, ние обсъждаме, но истината е, че на хората не им харесват тия неща и затова ще си взема поука" - заяви фолк звездата.

Плагиатстването не само, че не се харесвало на феновете на певицата, но дори дъщеря й вече недоволствала. " Не само те почнаха да ме съдят, а и дъщеря ми почна да ме строява: "Майко, ти защо си взаимствала тука?", щом едно дете вече се вече се впечатлява, какво остава за другите!" - отсече изпълнителката и допълни:

"В България ни трябват екипи, много е трудно да ги намериш. И понеже ние имаме по 20 участия на месец, работим като ненормални, недоспиваме, бързаме, тичаме, не само ние... Режисьорите са много малко, и стилистите са малко, и се получава едно препускане по бързата процедура, но се вижда, че това не се харесва на хората и ще трябва да се променим. Нужно е да дойдат други, които да измислят тези неща. Аз търся хора с уникални идеи. Имам сайт и там могат да ми пишат и да изпращат телефоните си тези, които имат такива идеи" - обясни певицата и каза още, че е готова да се вслушва в съветите на феновете си.

"Трябват хора, които да дават идеи, защото ние не можем всичко. Ние препускаме, в буквалния смисъл, и затова някой път го караме по по-лесния начин, което не е оправдание, определено. И аз отчитам това като своя грешка, защото виждам, че хората вече страшно много започнаха да се дразнят. Сега ще си взема поука, ще започнем да мислим..." - поясни тя.

Анелия призна, че понякога могат просто да се родят сходни идеи, без да са непременно плагиатствани една от друга и разказа: "Случвало ми се е, в момент, когато аз правя нещо, то да съвпада с изпълнителка, която е правила нещо подобно и то от световен мащаб, не се шегувам, съвсем сериозно го казвам...Но си признавам, че съм взаимствала. След като обаче това не се харесва на аудиторията, ще трябва да си взема аз за себе си поука".