През пролетта, когато всичко се събужда за нов живот ние хората, обратно на повечето живи същества, се чувстваме отпаднали и неразположени. Това състояние е именно така коментираната и всеизвестна пролетна умора.

Популярността на това състояние не е случайна – тя засяга цели 50 % процента от хората. Чувстваме се постоянно уморени, нямаме желание за нищо, спи ни се постоянно. Състоянието е характерно за периода март-април. Допълнително към него се добавя и преминаването към лятно часово време, което също ни ощетява от сън.

Все още не е намерено ясно обяснение за пролетната умора. Учените смятат, че е следствие на застоя, който ни е обхванал по време на зимата, липсата на пресни плодове и зеленчцуци и витамините от тях, липсата на слънце и др. Но има ли все пак начин да се преборим с пролетната умора? Има!

Първата стъпка към борбата с това досадно състояние е смяната на храната и поемането на възможно най-много течности.

Сезонните плодове и зеленчуци са идеален избор. Пролетта е сезона на салатите. Старайте се те да присъстват най-много в менюто ви. Заменете белия хляб с пълнозърнест, пийте много вода и пресни сокове.

Започнете да се движите активно. Ходете пеша до работа, тичайте в парка, карайте колело, прекарайте уикенда сред природата на пикник и разходка.

Старайте се организма ви да получава поне 8 часа сън. Не прекалявайте обаче със спането, защото ще се чувствате още по-отпаднали. Ако трябва си лягайте по-рано и ставайте по-рано, за да имате време за джогинг или сутрешни упражнения преди работа.

Ако все пак ви е трудно сами да си наложите режим на хранене си спорт можете да се възползвате от тази специална оферта. Тук с помощта на квалифицирани специалисти и треньори ще се отдадете на здравословен ритъм на живот и почивка.