Автор
Woman.bg

Кой е любимият ви тоалет: Риана на премиерите на „Бойни кораби”

Заинтригувани от филмовия дебют на една от най-големите звезди в съвременната музика – Риана, решихме да се запознаем по-добре с фимла „Бойни кораби”.

Интересното около лентата е, че излиза в България и Европа месец преди САЩ, а премиерата й у нас е днес - 20-ти април.

Идеята за филма се заражда от водещите производители на играчки в света Хасбро, които се заемат със стратегия за въвеждане на популярните си търговски марки в други медии. След огромния успех на прерасналите във филми от играчки „Трансформърс” и „J,I,Joe: Изгревът на Кобра”, Хасбро преразглежда каталога и се фокусира върху „Бойни кораби”, който да бъде първата им игра, прераснала във филм.

Като цяло лентата представлява апокалиптична битка между хората и извънземните, която този път се случва в открито море.

Режисьорът Питър Бърг противопоставя екипажа на земните кораби срещу космическите творения, които атакуват земляните.

"Бойни кораби" е с участието на Тейлър Кич в ролята на Хопър, морски офицер, получил назначение на американския военен кораб "Джон Пол Джоунс"; Бруклин Декър в ролята на Сам, физиотерапевт и годеница на Хопър; Александър Скарсгард, в ролята на Стоун по-голям брат на Хопър и командир на военния кораб "Самсън"; Риана в ролята на лейтенант Рейкс, член от екипажа на Хопър и оръжеен специалист на борда на "Джон Пол Джоунс"; международната звезда Лиам Нийсън в ролята на шефа на Хопър и Стоун /и баща на Сам/, адмирал Шейн.

А ето и малко подробности около ролята на Риана: Певицата, носителка на наградата „Грами”, е избрана да играе много коравата Кора Рейкс – младши офицер втори клас на кораба на Хопър. „Още от първия ден имах добри предчувствия за Риана – казва режисьорът на лентата Питър Бърг. – Личи си, че е музикална, защото добре поема напътствията, освен това външният й вид отговаря на ролята. Бях много впечатлен от нейната работа.”

Риана реагира добре на твърдостта на своята героиня. „Рейкс не се церемони с никого – казва тя. – Тя по нищо не се отличава от момчетата и ми бе интересно да задълбавам в това, защото аз самата бях мъжкарана като дете. Образът е изпълнен с ярка енергия и ми даде възможност да бъда нещо различно от това, което хората са свикнали да виждат у мен. Много се вълнувах от това, че ще им се представя като актриса и ще видят у мен Рейкс, а не Риана.”

За филмовия дебют на Риана Бърг й избира технически съветник – жена-моряк, която е година по-млада от актрисата. Когато започва работата над филма, Джаклин Карисоса е вече от три години във военноморския флот и има назначение на самолетоносача „Роналд Рейгън” в Сан Диего. Карисоса е мичман при оръдията втори клас и по време на международните военноморски игри Бърг я е забелязал да играе футбол за отбора на флота на САЩ.

Бърг казва: „Исках Риана да види, че е възможно да си корава, патриотична и решителна и в същото време – женствена и секси. Още щом зърнах Джаки, видях у нея Рейкс. Гледах я във флотското първенство, където тя бе единственото момиче, което играеше футбол наред с мъжете. Цялата беше татуирана и носеше тениска на някаква щура група. Тя е твърда и отдадена на професията си и не отстъпва от принципите си. Реших, че ще е добър модел за подражание за Риана и двете се разбираха чудесно.”

Риана си спомня първата си среща с жената моряк, която играе и нейна дубльорка във футболния мач. Тя казва: „Джаки по цял ден беше в караваната ми. Слушах музиката, която тя обичаше, живеех и дишах с нейната настройка, защото играех на екрана онова, която тя бе в истинския живот.”

А ето и тоалетите на Риана от премиерите на филма по света:

Лондон:

За пресконференцията в британската столица Риана бе подбрала рокля на Alexander Wang и обувки Christian Louboutin

За същинската премиера Рири избра сако-рокля от колекцията на Stella McCartney:

Япония:

За фотосесията в Страната на изгряващото слънце певицата се беше спряла на тъмен тоалет на Givenchy

Всички обаче бяха впечатлени повече от лежерния вид, който Риана подбра за същинската премиера на филма:

Австралия:

За Сидни, Рири бе заложила на костюм на Stella McCartney

За пресконференцията певицата заложи на по-закачлива визия - тениска с щампа в комбинация с къси панталонки:

Коя визия на Риана ви допада най-много очакваме да разберем от коментарите ви в края на материала.