Необходими продукти:
50 мл. бяло вино
20 мл. сок от портокал
2 с.л. масло
1 портокал
черен пипер
сол
500 гр. охладено филе от сьомга
1 с.л. брашно
Начин на приготвяне:
Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.
Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме.
Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни.
Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.
Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.
Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук. Източник: kulinaria.bg