Необходими продукти:

50 мл. бяло вино
20 мл. сок от портокал
2 с.л. масло
1 портокал
черен пипер
сол
500 гр. охладено филе от сьомга
1 с.л. брашно

Начин на приготвяне:

Поръсваме сьомгата със сол и черен пипер на вкус, и брашното. Изтръскваме излишното брашно.

Обелваме портокала, разделяме парченацата му и го нарязваме.

Разтопяваме маслото в дълбок тиган с незалепващо покритие. Запържваме парчетата сьомга в маслото за около 4 - 5 минути от двете страни.

Добавяме бялото вино, парченцата портокал и портокаловият сок.

Оставяме да поври 5 минути и ястието е готово.

Сервираме топло, по желание гарнирано с малко ситно нарязан зелен лук. Източник: kulinaria.bg