Автор
Woman.bg

Сексуалното желание на жените достига връх в 23 ч. в събота

Сексуалното желание на жените достига своя връх в 23 ч. в събота, показва британско изследване, предаде БГНЕС.

Откритието е част от статистиката, получена в резултат на британското национално изследване на истината зад женското либидо. Макар над три четвърти от британците да са доволни от сексуалния си живот, голям процент обвинили натоварения си работен график и липсата на свободно време за пониженото настроение за секс.

Шотландките и жените от Южен Уелс са най-доволни в спалнята (82%), а ирландките са най-недоволни (30%). Въпреки това ирландците правят най-много секс - над три пъти седмично за 42%, следвани от лондончаните и уелсците съответно с 33% и 29%. И макар Великобритания да не е известна с приятен климат, 40% от британците се отказвали от традиционния си скромен имидж и правят секс на открито.

Миналата година изследване на Лондонското училище по икономика установи, че четвъртък сутрин е най-доброто време за секс. Според изследването това е времето, когато естествените нива на хормона користол, който стимулира половите хормони, достигат своя пик.

Освен това нивата на половите хормони тестостерон при мъжете и естроген при жените са пет пъти по-високи в началото на този ден.