Приятелството между двата пола е невъзможно, доказаха го американски учени.

Специалисти потвърдиха с научни доказателства, че няма как да съществува истинско приятелство между мъж и жена, тъй като мъжете са програмирани да изпитват сексуално влечение към срещуположния пол, пише БГНЕС.

В днешното общество е напълно нормално да поддържате приятелство с противоположния пол и повечето хора са твърдо убедени, че тази връзка е чисто платонична. Но ако и мъжът, и жената са хетеросексуални, със сигурност ще се появи сексуално привличане някой ден, убедени са експерти от Университета на Уисконсин след експеримент върху 400 доброволци.



Концепцията за приятелството между мъжа и жената е сравнително нова за еволюцията на човека. Но това не променя факта, че жените и мъжете все още имат естествени инстинкти, които не подлежат на контрол.

В изследването са участвали хора от различни възрасти - от 18 до 52 години. 88 двойки приятели били разделени в различни стаи, където били помолени да отговорят на няколко въпроса. Психолозите открили, че мъжете са по-склонни да превърнат приятелството в романтична връзка, отколкото нежния пол. От еволюционна гледна точка нещата остават непроменени. В миналото мъжете се възползвали от възможностите да се разплодят, което в наши дни се свързва с мъжката потребност от сексуално разнообразие.