Сьомгата е не само вкусна риба, но и много полезна за здравето.
Необходими продукти:
800 гр. сьомга филе, без кожа
500 мл. сметана готварска - течна, неподсладена
сол на вкус
черен пипер на вкус
2 с.л. копър сух
1 ч.л. чесън сух (по желание)
Начин на приготвяне:
Посоляваме сьомгата добре, посипваме я с черен пипер и копър. Добавяме чесъна и нареждаме в йена-тава.
Заливаме със сметаната, почти да покрие рибата.
Печем на умерена фурна 50 минути или на силна фурна 35 минути. (Рибата е готова, когато сметаната добие зачервена коричка).
Сервираме гореща, по желание с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи или зелена салата. Източник: kulinaria.bg