До вчера изглеждаше, че женската еротика е нещо, което се чете скришом под завивките. Но светът е динамично и променливо място.

С електронните книги като Киндъл и Нук, които позволяват на читателите да теглят и четат подобни издания дискретно, еротичните романи за жени набират все повече популярност.

Британската авторка Е. Л. Джеймс и нейната сензационна трилогия "Петдесетте нюанса на сивото" стоят на върха на дигиталните бестселъри вече няколко седмици. Но творбите не са единствените от жанра си в челото.



"Продажбите винаги са били добри", обясни Тина Хейвман – основател на Екстази Букс. "Но растежът от последните няколко години се дължи на новите дигитални читатели, които дойдоха на пазара", допълни тя.

"Електронните книги са по-евтини от класическите. И са по-лесни за купуване заради убедителността на Интернет. А могат да се четат, без да се налага да се крият от хорските очи", изтъкна Хейвман.

"Представете си, че сте майка, която е излязла с детето си в парка заедно с другите майки и четете някакъв наистина извратен роман, неизвестен за никому от присъстващите", съгласи се Бренда Найт – издател в Клайс Прес. /АФП