Финият рибен аромат на ципурата в тази рецепта се балансира и дори се засилва от свежите цитрусови вкусове.
Необходими продукти за 4 порции
2 ципури
60 г масло
сол и пире на вкус
1 лимон
1 портокал
1 връзка зелен лук, ситно нарязан
2 скилидки чесън, пресовани
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
2 с. л. босилек или мента, ситно нарязани
Начин на приготвяне
1.Рибата се нарязва на филета и се обтрива със солта и пипера. Слага се върху решетка за варене на пара и се оставя над леко вряща вода за 10 мин.
2.Лимонът и портокалът се изцеждат.
3.Маслото се сгорещява се и се добавят лукът и чесънът. Разбъркват се, докато станат ароматни. Налива се сокът от цитрусите и се слагат магданозът и босилекът. Рибата се залива със соса и се поднася.
Съвет* Когато имате нужда от пресен цитрусов сок, първо потъркаляйте плода по масата, като силно го притискате с ръка. Така част от мембраните в него ще се разкъсат и това ще ви улесни при изцеждането му.