Британският актьор Крисчън Бейл едва сдържа сълзите си по време на емоционална реч, свързана с покойния му колега Хийт Леджър на филмовите награди на MTV тази неделя, предаде Контактмюзик.

Звездата излезе на сцената по време на церемонията в Лос Анджелис заедно с Гари Олдман и Джоусеф Гордън-Левит, за да представят кадри от предстоящия им блокбъстър “The Dark Knight Rises”.

Актьорите представиха кадри и от втория филм в поредицата, “The Dark Knight”, в който участие имаше и покойния Леджър. Бейл се опита да овладее емоциите и сълзите си, докато гледаше сцените със своя партньор и приятел Хийт.

„Уха... Страхотно е човек да си спомни за Хийт в този момент”, сподели Крисчън Бейл с очи пълни със сълзи, призовавайки публиката за аплодисменти. Звездата запази минута мълчание с приведена глава, преди да представи режисьора Кристофър Нолан.

Актьорът Хийт Леджър, който се прочу с играта си в номинирания за "Оскар" филм от 2005г. "Планината Броукбек", бе открит мъртъв в апартамент в Ню Йорк през 2008 година. 28-годишната звезда имаше пред себе си обещаваща кариера, а критици дори го сравняваха с младия Марлон Брандо.

Според полицията около голото му тяло, паднало до леглото, имало разхвърляни приспивателни хапчета и затова се работи и по версията за смърт от свръхдоза. Няма следи от насилие, алкохол или наркотици в жилището в квартал "Сохо”.