Дългогодишният мениджър на 50 Cent, Sean Combs (Puff Daddy), а също и на Марая Кери, Крис Лайти, е бил намерен мъртъв в апартамента си в Ню Йорк.

Тялото му е било открито в четвъртък сутринта (30 август) и според полицейските източници най-вероятно става дума за самоубийство.

Лайти се е прострелял в главата след спор с бившата си съпруга, с която се разведе миналата година. Пистолетът е намерен в непосредствена близост до тялото на 44-годишния мъж, посочва в. New York Daily News.

Лайти се сдоби с име в музикалната индустрия през 1988 г., когато се присъедини към рап иконата Ръсел Симънс в компанията му Rush.

След това той направи собствена фирма, Violator ManagementBrand Asset Group, където в списъка му с клиенти бяха хип-хоп звезди като Busta Rhymes, Missy Elliott, LL Cool J, Q-Tip, Nas, Ja Rule и Mya, посочва FemaleFirst.co.uk.

Веднага след разпространяването на новината за смъртта на Лайти, много негови колеги и приятели му отдадоха почит. Симънс направи трогателно изявление: "Дълбоко съм покрусен от загубата на този хип-хоп герой. Крис Лайти е мой скъп приятел още от детските години. Той беше брилянтен партньор в бизнеса и бях толкова горд от всичко, което постигна.

Той е невероятен пример за това как едно диво дете от улицата може да се превърне в най-обиграния, интелигентния и предвидлив мениджър и в щедър филантроп. Всичко, които го познаваха, го обичат, включително и аз."

* с 50 Cent

* с Drake

"Шокиран съм", написа лаконично Puff Daddy в Twitter, рапърът Ludacris си спомни Лайти като човек, пълен с енергия, а Риана написа: "Почивай в мир, Крис Лайти, молитвите ми са към семейството и близките ти."

Chris с бившата си съпруга